Ikke bare rør

Ikke bare rør

Designernes oppfinnsomhet er fortsatt ikke tom.

Publisert

Hvor vidt dette er en fornærmelse mot alt som er fint i verden (sol på påskefjellet, regnbuer, enhjørninger), eller design på grensen til det geniale, skal vi overlate til deg å avgjøre.

Vi gir deg bare fakta. Og fakta er at disse rørlampene er noe vi aldri har sett maken til.

Jernvare

Det israelsk-baserte designbyrået DEMO / design clinic har ifølge dem selv benyttet seg av rørlegger-deler hentet fra "hele verden", noe som er helt nødvendig for å gi KOZO-produktene et skinn av nødvendig, konseptuell aura.

Lampene er laget av galvanisert jern, og har fått lyspærer der en i utgangspunktet skulle forvente å få varmt eller kaldt vann.

Les også: Kamera for hagenisser!

Designerne har ikke behandlet råmaterialene i særlig grad, og blant annet latt såkalt "autentisk rust" (finnes det annen type rust?) og merker etter verktøyene som tilvirket jernet bli værende i det ferdige produktet.

Noen av modellene har forøvrig justerbar arm for optimal fleksibilitet, og skrus av og på ved hjelp av, eh, vannkranen!

Les også: Sengene som gjør deg søvnløs

Balanse

Selv om lampene ikke ser spesielt stabile ut, påstås det at de er perfekt balansert. Det samme hevder som kjent sjåfører som kjører i påvirket tilstand, men her velger vi å tro på påstanden.

KOZO1, KOZO2 og KOZO3 koster mellom 169 og 229 dollar, eller henholdsvis 1100 og 1500 kroner (uten frakt og moms), og kan kjøpes her.

Kilde: Boing Boing Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer