Ikke bare rør

Designernes oppfinnsomhet er fortsatt ikke tom.

Hvor vidt dette er en fornærmelse mot alt som er fint i verden (sol på påskefjellet, regnbuer, enhjørninger), eller design på grensen til det geniale, skal vi overlate til deg å avgjøre.

LES OGSÅ:

Vi gir deg bare fakta. Og fakta er at disse rørlampene er noe vi aldri har sett maken til.

Jernvare

Det israelsk-baserte designbyrået DEMO / design clinic har ifølge dem selv benyttet seg av rørlegger-deler hentet fra "hele verden", noe som er helt nødvendig for å gi KOZO-produktene et skinn av nødvendig, konseptuell aura.

Lampene er laget av galvanisert jern, og har fått lyspærer der en i utgangspunktet skulle forvente å få varmt eller kaldt vann.

Les også: Kamera for hagenisser!

Designerne har ikke behandlet råmaterialene i særlig grad, og blant annet latt såkalt "autentisk rust" (finnes det annen type rust?) og merker etter verktøyene som tilvirket jernet bli værende i det ferdige produktet.

Noen av modellene har forøvrig justerbar arm for optimal fleksibilitet, og skrus av og på ved hjelp av, eh, vannkranen!

Les også: Sengene som gjør deg søvnløs

Balanse

Selv om lampene ikke ser spesielt stabile ut, påstås det at de er perfekt balansert. Det samme hevder som kjent sjåfører som kjører i påvirket tilstand, men her velger vi å tro på påstanden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KOZO1, KOZO2 og KOZO3 koster mellom 169 og 229 dollar, eller henholdsvis 1100 og 1500 kroner (uten frakt og moms), og kan kjøpes her.

Kilde: Boing Boing Gadgets