Living in a box ...
Living in a box ...Vis mer

Hvor bor du da?

I en container ... Ikke så galt som det høres ut.

Billigere enn du tror, lett å flytte på, resirkulerte materialer. Boligen til Adam Kalkin har alt en moderne huseier bør vite å sette pris på. Men boligen er langt fra ordinær. Kalkin er arkitekt, og lager boliger av brukte skipscontainere. (Han har også skrevet boken "ABC of Container Architecture".)

LES OGSÅ:

Les også: Gjør et ferdighus-kupp nå

Seks containere - ett hus

Kalkins Quik House er et prefabrikert hus som er bygget av seks containere, og kan stå ferdig på tre måneder. Det inneholder tre soverom, to og et halvt bad (hva nå enn det måtte bety) og kan monteres på en dag på tomten.

Huset er priset til 119.000 dollar, eller cirka 800.000 norske kroner. Det skal tilsvare en pris på 150 dollar (1.016 kroner) per kvadratfot, eller cirka 10.859 kroner per kvadratmeter.

Et mindre hus kalles A Pod, og skal være tilgjengelig senere i år. Det skal koste kun 50.000 dollar, cirka 340.000 kroner etter dagens kurs.

Grønt hus

Quik House er 75 prosent resirkulert om du ser på vekt. Dessuten er det muligheter for å benytte solenergi og vindenergi, grønne taksystem og god isolasjon.

Utvendig kommer huset i det produsenten kaller "rustblomstrende". Eventuelt får du det i orange eller tagget av lokale grafittikunstnere ...

Se også: Fjorårets friskeste ferdighusnyheter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ventetid

Husene bygges i USA og Storbritannia. Den britiske fabrikken ligger i Liverpool.

Kostnaden ved å få sendt huset til Norge, vil avhenge med hvor du vil ha huset levert, og bare så du vet det: Vi har ikke sjekket hva dette vil koste å få til Norge, eller hvorvidt det vil bli godkjent av norske bygningsmyndigheter...

I USA melder imidlertid produsenten om seks måneders ventetid for levering, så noen har i hvert fall falt for fristelsen.

Kilde: Fast Company og Quik-Build.