Hodeløs strømsparing

Hodeløs strømsparing

Noen burde ha tenkt på dette før.

Publisert

Fordi vi lever i tiden har vi ikke tid til å skru av strømmen når vi forlater leiligheten. Hvis ikke vi handler på første og beste impuls er vi nemlig ikke moderne mennesker, og derfor trenger vi hjelp fra teknologien for å oppføre oss som anstendige, moralske individer.

Dette grenuttaket er veldig moralsk.

Tenker for deg.

Isolé IDP-3050 merker nemlig når du er i rommet, og når du forsvinner. Seks av de åtte uttakene er koblet til en ekstern infrarød sensor, og når noen i stua roper "nå har jeg ropt MIDDAG åtte ganger!" og du forlater fildelingsåstedet, vil strømmen på disse slås av.

Dermed kan du for eksempel la PCen og den eksterne harddisken stå i de to uttakene som har strøm uansett, mens monitor, lamper, oljeovner og liknende får kuttet energitilførselen.

Det er mulig å programmere uttaket slik at det venter mellom 30 sekunder og en halvtime før det kutter strømmen, i tilfelle du bare skulle på do en tur.

Prisen på er IDP-3050 er 90 dollar, eller snaue 500 kroner, så sørg for å koble riktig apparat til riktig uttak, eller så vil det ta lang tid før du sparer inn investeringen.

Foreløpig er grenuttaket bare tilgjengelig med amerikanske kontakter, men, ærlig talt, skal vi ikke få lov til å redde miljøet i Europa? Med andre ord: Det kommer nok snart en norsk variant.

Kilde: Dvice.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer