Hitachi blir med i 1080p-klubben

Her er de nye TVene til Hitachi.

Etter å ha testet flere Hitachi-TVer opp gjennom årene vet vi at de er gode på bildekvalitet, finesser og design.
Men siden konkurransen blir stadig tøffere må også Hitachi fornye seg kontinuerlig for å henge med, og denne gangen har de virkelig slått på stortromma: Det blir til sammen tre ulike serier (budsjett, mellomsjikt og toppklasse), og modellene spenner fra 26 til 60 tommer.

LES OGSÅ:

Budsjett: H-serien.

Denne har fokus på førstegangskjøpere, og inneholder tre LCD-TV på 26, 32 og 37 tommer. Sistnevnte har også 1080p-oppløsning, og får dermed æren av å bli den første 1080p-modellen fra Hitachi.

Det kommer også en 42-tommers plasma-TV med Hitachis Alis-1080-linjers HD-panel, og som du kanskje husker gjorde forgjengeren et meget solid inntrykk.

Samtlige modeller har innbygd digital-tv-mottaker, men som vanlig takler de bare MPEG2-standarden - og siden det er MPEG4 som vil bli standard i det norske bakkenettet skal du altså ikke legge så stor vekt på dette.

H-serien kommer i juni.

Trykk på de små bildene til venstre for STORE bilder av TV-nyhetene til Hitachi!

Mellomklasse: T-serien.

Denne serien skal også lanseres i løpet av juni, og er for de litt mer avanserte brukerne. Her får du nemlig langt flere innstillingsmuligheter enn på H-serien.

Plasmaene på 42 og 50 tommer har Hitachis nye 1080-linjers (1280/1080 på 50" og 1024/1080 på 42") HD-panel, og stiller med to HDMI-innganger og motorisert fot. (Se video av hvor bra dette fungerer i denne artikkelen).

LCD-modellene kommer i 47 og 42-tommer, og har, i motsetning til plasma-modellene, fått full HD-oppløsning, altså 1920/1080p.

En litt morsom gimmick er at T-serien kommer i to utgaver. T har matt finish, mens TP er mer glossy, også kjent som pianolakkstil - et utseende vi etterhvert finner hos de fleste andre konkurrenter.

Toppklassen: X-serien med full HD.

Flaggskipet fra Hitachi kommer først over sommerferien, men kan være verdt ventetiden for deg som vil ha det beste både av design og finesser.

X-serien inneholder en 37-tommers LCD-TV, samt en 42, 50 og 60-tommers plasma-TV. Alle har 1080p, 3 HDMI-innganger, 2000-siders tekst-TV, og den motoriserte TV-foten vi allerede har lært å elske.

De to største plasma-modellene har i tillegg en innebygd harddisk på hele 250 GB, slik at du alltid er klar til å ta opp favorittserien din.

At også X-serien har to doble, innebygde digitale mottakere i MPEG2-format er spennende å skryte av, men vil som vanlig ikke ha noe å si for oss i Norge.

Vi kommer selvsagt tilbake med tester av modellene når de kommer i butikken.

Mer TV-stoff? Her finner du samlesiden med alle TV-testene!