Himmelske nyheter

Ubuntu er løsningen for deg som er litt redd for den som skapte universet, men som får helt panikk av den stadig mer intense operativkrigen mellom Microsofts Vista og Apples OSX.

Det er fristende å innlede en artikkel som denne med fraser ala "Linux-operativsystemet er nesten for religion å regne", men det blir så billig at vi like gjerne kunne lagt oss ut for salg i en tilbudshylle hos Lidl.

LES OGSÅ:

Luftige tanker.

Likevel, dette Ubuntu-baserte, Linux-basert grensesnittet gjør ikke så veldig mye for å øke avstanden mellom Linux og det overjordiske. Ubuntu Christian Edition er, som navnet tilsier, intet mindre enn et dedikert, kristent operativsystem.

Det betyr ikke at du vil få svar på de store spørsmålene om hvordan verden ble til, om Jesus faktisk gikk på vannet, og hvordan i all verden bladet foran Adams edlere deler ikke blåste bort i vinden.

Gratis, naturligvis.

Ubuntu er i utgangspunktet en Linux-distribusjon som skal være lett å installere og enkel å bruke. Hvis du installerer den kristne utgaven, som er like gratis som frelse og dåpsvann, får du tilgang til mer enn 16 000 applikasjoner, men hovedpoenget er likevel de skreddersydde, kristne programvarepakkene.

Det inkluderer blant annet bibelstudieprogrammet GnomeSword, som inkluderer flere forskjellige bibler, kommentarstoff og ordbøker.

Sikkerhet er alt.

Viktigst av alt er sikkerhetsprogramvaren. Kristne foreldre som er livredde for hva barna deres måtte finne på Det Store Internettet kan prøve å gardere seg med innholdsbeskyttelse levert av Dansguardian. Et grafisk grensesnitt gjør at du enkelt kan bannlyse og besverge nettsider med umoralsk innhold, som inkluderer alt fra damer uten klær til provoserende påstander som satan is good and likes you very much og jesus was a hippie.

Ubuntu Christian Edition kan lastes ned her.

Klikk på bildene til venstre for å se store skjermbilder av Ubuntu - eller fortell oss hva du mener om det kristne operativsystemet i stem-boksen til høyre!