HD står for Hjelpsom Dings

Hva skjer med de gamle harddiskene dine? Riktig: Ingenting. Før nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen idéer er så opplagte at kunne vært funnet opp av tre-åringer i sukkerrus. Dopapir-holderen, for eksempel. Helt opplagt.

LES OGSÅ:

Denne harddisk-docken er enda mer av en selvfølge.

Gjenfødt.

SATA HDD Stage Rack gir de gamle og/eller ubrukte harddiskene dine nytt liv. Docken kommer i one size fits all, der "alle" i dette tilfellet betyr vanlige såkalte SATA-harddisker på 2.5" og 3.5".

Diskene kan enkelt settes ned i og tas ut av docken, og gjør at det i prinsippet blir like enkelt å koble dem fra og til som om det var en USB-mus.

Docken er kompatibel med både Mac og PC, men har bare USB 2.0-tilkobling. Er du tilhenger av for eksempel Firewire eller den ferskere eSATA-standarden er ikke dette uten videre for deg.

Pluss og minus.

Vi ser umiddelbart én stor fordel, en mindre stor fordel, og én mellomstor ulempe med Stage Rack. Den store fordelen er at interne harddisker er betraktelig rimeligere i innkjøp enn eksterne løsninger. Den litt mindre fordelen er at du endelig kan bruke de gamle harddiskene dine igjen, de som du la bort forrige du oppgraderte PCen.

Ulempen, eller bakdelen som de sier som ser for mye på romperistevideoer på MTV, er at elektronikken i interne harddisker ikke er pakket inn så godt som i eksterne disker, og at det ikke uten videre er sunt å la dem ligge og slenge uten et skikkelig kabinett.

Lagrer du diskene riktig er dette tilsynelatende en veldig smart løsning for datahungrige.

Prisen (uten frakt og moms) er 252 kroner, men fordi docken er fylt med ekstra vekt for å gjøre den mer stabil, advarer produsenten mot litt høyere fraktkostnader enn vanlig.

Kilde: Gizmodo