HD-opptak for deg i blokk

Endelig kan også Canal Digital kabel-TV-kunder både se og ta opp i full HD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i mars måned testet vi Canal Digitals nye HDPVR for parabolkunder, og kun få uker senere kunne også Gets kabel-TV-kunder smile fra øre når også deres dekoder med opptaksfunksjon ble lansert.

LES OGSÅ:

Men nå er altså ventetiden over for alle borettslag og sameier med kabel-TV fra Canal, og vi tipper spesielt fotballfansene vil smile fra øre til øre: Canal Digital påstår nemlig at boksen skal bli levert akkurat i tide til å rekke fotball-EM - og prisen blir 2.990 kroner.

EM-nedtur?

Her tror vi likevel at noen vil bli skuffet. For selv om de første boksene blir sendt ut denne uka, så kan leveringstiden være opp mot 10 dager. Siden EM sparkes i gang allerede denne lørdagen bør du altså ha litt flaks om du skal få med absolutt alle matchene i den beste kvaliteten. Trøsten får være at EM varer helt til 29 juni og at det selvfølgelig er flere HD-godtbiter i vente, blant annet Tour de France, sommer OL og ikke minst Premier League.

Den nye boksen skal være identisk med den som ble levert til parabolkundene, og du kan lese test av den her.

Hva er HD og HDPVR?

HDTV kan gi inntil fem ganger skarpere bildekvalitet enn vanlige TV-sendinger.

PVR står for personal video recorder, så i praksis er dette altså en digital HDTV-tuner med opptaksfunksjon. Tenk deg en avansert video-opptaker, og du skjønner tegningen. Alle opptakene lagres på den 250 GB store interne harddisken, som lar deg ta opp inntil 100 timer med TV-program, eller 50 timer med HD-innhold.

Mer praktisk informasjon finner du i denne testen.