HD-kamera med GPS

Sonys nye HD videokameraer har innebygd GPS for automatisk geotagging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sony lanserer nå tre HD-kameraer utstyrt med automatisk geotagging via GPS. De tre modellene heter HDR-XR520VE, HDR-XR500VE og HDR-XR200VE.

LES OGSÅ:

Men hva er vitsen?

Videoene og stillbildene dine blir altså automatisk merket med informasjon om hvor du er underveis på dine reiser.

Opptakene vises i kartindeksen på LCD-skjermen som små ”kartnåler”, og ved å trykke på småbildene på skjermen kan du velge et klipp fra kartet. Med de nye Handycam-modellene blir det dermed enklere enn noen sinne å finne tilbake til de minnerike opplevelsene – enten det er fra skituren til Østerrike eller sykkelturen langs Rallarvegen. Ved hjelp av medfølgende Picture Motion Browser programvare, er det også mulig å se hvor opptakene dine har blitt gjort online.

GPS-mottakeren fungerer så lenge du befinner deg innenfor en satellitts dekningsområde, noe som vil si at du bør få geotagging stort sett overalt - så lenge du er utendørs.

Mer fakta

Både XR520VE og XR500VE kommer med en ny og følsom bildesensor kalt Exmor R CMOS. I følge Sony betyr det mindre støy i bildet, og bedre bildekvalitet selv under dårlige lysforhold. De to kameraene kommer også med Sonys nye G-linse/optikk, som er av svært høy kvalitet og skreddersydd for den kraftige bildesensoren.

Alle modellene byr forøvrig på Quick Start-up, som gjør at du kan åpne LCD-skjermen og gå fra standby til opptak på under et sekund. Dette er tre ganger raskere enn tidligere modeller. Nylanseringene kan også ta stillbilder med opptil 12 megapiksels oppløsning under opptak. I tillegg får du ansiktsgjenkjenning via smilefunksjonen Smile Shutter.

De nye Handycam-modellene kommer i månedsskiftet mars/april 2009, men foreløpig er ikke prisene klare.