Harman Kardon er saklig

To nye integrerte anlegg, både for ham og henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At integrerte anlegg er populære er ikke så vanskelig å forstå. Der lyd- og bildegale menn tidligere gikk amok i stua med dominerende DVD-spillere og forsterkere, og enda større subwoofere, er et integrert anlegg selve symbolet på ekte- og samboerskapets bindelim: kompromisset.

LES OGSÅ:

Harman Kardons to nye alt-i-ett-løsninger skuffer ikke i så måte.

Lillebror.

HS 250BQ er den minste av de to systemene, og består i tillegg til en klassisk, Harman Kardon-sort hovedenhet av en 200-watts subwoofer med et ti tommer stort basselement, og to satelitthøyttalere med doble tre-tommers elementer.

Dette er med andre ord et anlegg ment for stereolytting, men gir en slags surround-simulering gjennom en såkalt virtuell Dolby-høyttaler. Effekten på forsterkeren er oppgitt til 65 watt.

DVD-spilleren i HS 250BQ støtter like mange formater som det er trær i skogen, som blant annet vil si vanlig DVD, VCD, SVCD, DivX, MP3, WMA og JPEG.

Den integrerte enheten oppskalerer DVD-filmer til både 720p og 1080i, og støtter dessuten progressiv skan gjennom HDMI og komponent-utgangene.

USB-utgangene aksepterer minnebrikker eller eksterne harddisker, slik at du kan spille av MP3 eller JPEG-filer gjennom anlegget.

Norsk pris er ikke kjent, men forgjengeren, HS 200, ligger i dag på rundt 10 000 kroner. Oddsene er lave for at HS 250BQ havner i omtrent samme prisleiet.

Storebror.

HS 350BQ skiller seg ikke radikalt ut fra sin yngre kollega, men har full støtte for vaskekte surroundlyd (DTS 5.1, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, Logic 7).

Subwooferen og høyttalerne er identiske med de som følger med 250BQ, med unntak av at en naturligvis får med to bakhøyttalere og en senterhøyttaler.

350BQ har dessuten Harman Kardons automatiske kalibreringssystem, EzSet/EQ, som tilpasser lyden på anlegget til rommet det står i.

Begge anleggene støtter The Bridge, Harman Kardons iPod-dock, som gjør det mulig å koble til og styre Apples iPod.

Norsk tilgjengelighet for disse anleggene er ikke kjent.

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!