Gullkantet

Flaggermus og andre fintfølende vil høre ting de aldri har hørt før med Tannoy ST-100 superdiskant-høyttalere fra Teac.

Vi vet vi stikker hendene inn i et psykoakustisk vepsebol med saker som denne, men vi er villig til å sjansen. Vi har tross alt kjørt rulletrapper alene i flere år nå, og det er på tide å vise at vi har lært hva det vil si å være selvstendig.

LES OGSÅ:

Tannoy ST-100 er Teacs forsøk på å lage et par diskanthøyttalere som har så stor båndbredde i toppen, at de kanskje kan knuse glass hvis du skrur lyden høyt nok. Høyttalersettet skal kunne reprodusere lyd helt opp til 100KHz, som er langt, langt over den teoretiske frekvensgrensa for voksne mennesker på rundt 20KHz.

En membran av såkalt "fordampningstitan" (det er Teac sine ord) og ekte gull er noe av det som muliggjør den ekstreme frekvenshøyden, men så må du også betale rundt 13 500 kroner paret i Japan for å ta dem med deg hjem. Eller du kan si jøss, se der! til ekspeditøren og løpe. Japanere er altfor høflige til å stoppe deg.

Alt det er vel og greit, men nøyaktig hvilke signalkilder har du tenkt å kople til ST-100 som kan yte dem rettferdighet? Og hvilke CD eller Super Audio-innspillinger er det som er tatt opp med mikrofoner, opptakere og miksebord som dekker området fra 20kHz til 100kHz?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke mange. For ikke å snakke om ørene dine, som kanskje hørte syltynne lyder opp mot 20 000 Hertz en gang på 70-tallet.

Men ST-100 ser jo bra ut.

Kilde: Engadget