Goldmunds blu-ray-spiller er overkill

Hvor mye tror du den er verdt?

Det skjer noe med deg når du blir dratt med i dragsuget som følger en litt for intens interesse for stereo- og hjemmekinoutstyr. Plutselig er det viktigere at innspillingen høres bra ut enn at musikken er bra, og plutselig betyr det noe at kablene er så tykke og dyre som mulig.

LES OGSÅ:

At blu-ray-spillere skal bli en del av samme kultusen er ikke helt som forventet, men Goldmund, som er beryktet for å lage produkter i kategorien spør du om prisen betyr det at du ikke har råd, har laget det som sannsynligvis er den ultimate hjemmekino-galskap for de som for lengst har kastet DVDene sine i søpla.

Sjekk også dette Blu-ray-monsteret fra Sony som tar hele 400 filmer!

Svært begrenset

Spilleren er del av Eidos Reference-serien, og har et begrenset opplag på 50 eksemplar, men en nesten ubegrenset pris. For monsteret på bildet over må du ut med 100.000 Euro, eller cirka 900.000 kroner.

Det skyldes først og fremst den mekaniske konstruksjonen, hvor drivverket holdes oppe av englehender, mens plata snurres rundt av en spindel konstruert av materiale hentet fra hornet til russiske enhjørninger.

Greit, det er ikke sant, men det burde nesten vært det til denne prisen.

Spilleren er derimot håndbygget i den sveitsiske byen Geneve, noe som aldri gjør underverker for prisnivået enten det gjelder blu-ray-spillere eller klokker, og spiller i tillegg til blu-ray-disker av både CDer og DVDer. Den skal også være både regions- og sonefri.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekstrem stabilisering

Goldmund lover på sine nettsider at spilleren har samleverdi, og at den vil holde prisen "i flere år og tiår framover".

Også strømforsyningen er ekstra godt stabilisert, og holdes dessuten helt adskilt fra avspillingsmekanismen. Det loves også magnetisk dempe-teknologi, som angivelig har betydning for bildestabiliteten og lydbildet som sådan.

Chassiset er laget av godt beskyttet messing og aluminium, noe som bidrar til å gi spilleren dens totalvekt på hele 30 kilo. Føttene er dempet med fjærmekanismer.

Tungvekter

Av ut- og innganger har den blant annet alle former for digitale utganger, i tillegg til både to- og sekskanals ubalanserte RCA-utganger. Blu-ray-spilleren har også HDMI og komponentutgang, og, hold dere fast, analog S-video-tilkobling. Det er omtrent som å sette en folkevognmotor i en Ferrari, så hvorfor Goldmund i det hele tatt har brukt ressurser på den slags kuriosa er vanskelig i forstå.

Med stabiliseringsbord veier forøvrig hele sulamitten 82 kilo, så få med flyttehjelp hvis du har tenkt å bestille.

Kilde: BornRich og Goldmund