Gjør Internett sosialistisk

Solcellepanel som deler de trådløse godene.

Hvor ble det av hippiene?

LES OGSÅ:

Det er enklere å finne en Idol-deltaker som synger reint enn det er å finne et åpent trådløst nettverk i Oslo akkurat nå, og å dele godene synes som en fjern drøm fra en tid hvor langt hår var mer verdt enn en lang CV.

Bli nye Telenor!

Meraki Solar Powered Outdoor Wi-Fi er alt vi trenger for å starte en aldri så liten trådløs-revolusjon. Nå kan du nemlig, på sett og vis, bli bredbåndsleverandør for hele nabolaget.

Hvert apparat videresender et Internett-signal trådløst i inntil 213 meter i alle retninger, og du behøver ikke en gang strøm for å drive den. Et solcellepanel gjør at enheten er selvdrevet, i det minste i de deler av verden hvor sola faktisk viser seg også om vinteren. Sorry, Tromsø.

I høyden.

Sett Meraki-boksen i nærmeste høye punkt som ikke uten videre er tilgjengelig for rampete ungdom som liker å knuse ting i helgene, for eksempel på toppen av blokka di. Deretter kobler du til den inkluderte utendørs Ethernet-kabelen fra routeren eller kabel-modemet du selv har stående i stua, fordi du faktisk har abonnert på et bredbåndsabonnement.

Hvis ikke de 213 metrene er nok kan du kjøpe en spesialantenne som sprer Wi-Fi-signalene dine inntil mellom 10 og 29 kilometer unna!

Populistisk.

Dette byr natuligvis på visse utfordringer hvis ikke du har en lynrask Internett-forbindelse i utgangspunktet, og du bør sørge for å ha litt å gå den dagen 500 stykker forsøker å bruke akkurat din forbindelse til å laste ned alle ni sesongene av Seinfeld.

Prisen per boks er på cirka 600 kroner. Prisen for å bli den mest populære mannen i nabolaget er ubetalelig.

Meraki Solar Powered Outdoor Wi-Fi vil være tilgjengelig fra og med sommeren 2007.

Kilde: Sci Fi Blog