Gjør deg isolert i heimen

Men på en god måte. Du sparer nemlig penger.

Av og til er den kalde skulderen du kjenner hjemme faktisk ikke fra resten av familien, men et tegn på at huset eller leiligheten lekker luft som en ballong i en barnebursdag.

LES OGSÅ:

Ingen vil være strømsløsersvinet som må sitte alene i kantina på jobb fordi "det å sløse med strøm på mange måter er som å ta livet av barna dine med en bærepose over hodet", som hun ene fra regnskapsavdelingen sa det. Black & Deckers siste produktlansering kan hjelpe deg.

Lyset viser vei.

Selv om den heter Thermal Leak Detector, skal den ikke stikkes steder hvor det gjør vondt. Den oppdager rett og slett termiske lekkasjer, som på godt norsk vil si at den bokstavelig talt peker ut de stedene i boligen din som slipper inn uønsket kald luft (eller uønsket varmluft, i den grad det er et problem i Norge).

Begynn med å rette det rød lyset fra apparatet mot en vegg du vet er tett, og sett deretter dette som referansetemperaturen.

Hvis du nå lyser mot en vegg, dør, peis, vinduskarm eller liknende, og fargen på lyset forandrer seg fra rødt til blått, vet du at du har truffet på et litt for kjølig område som trenger isolering. Du kan selv sette terskelen for når lyset skal forandre farge (1, 5 eller 10 grader på den amerikanske versjonen), avhengig av hvor lars monsen-ish du selv mener du er.

Tusener spart?

Det antas at tetting av luftlekkasjer kan kutte strømkostnadene dine med så mye som 20 prosent, så hvis strømregninga di ligger på 40 000 kroner i året snakker vi om ganske mye penger.

Den termiske lekkasjedetektoren skal også kunne brukes til andre formål, som for eksempel å diagnostisere (intet mindre) motorer som fusker, sjekke om kjøleskapet eller fryseboksen holder riktig temperatur i henhold til termostaten, eller kontrollere om isoleringen rundt innebygde lys er god nok.

Kunne du selv oppdaget hvor det trekker ved å sleike deg på fingeren mens du føler deg fram rundt vinduene i stua og på soverommet? Ja, muligens. Men ville det skaffet deg enda et verktøy til verktøykassen? Nei.

Thermal Leak Detector lanseres på det amerikanske markedet i januar neste år, og koster usle 40 dollar (rundt 285 kroner). Ettersom Black & Decker finnes over alt i Norge antar vi at den etter hvert også kommer hit.

Kilde: Gizmodo