Gigant-TV fra Sony

Denne 55-tommer kan vise seg å være perfekt til kjellerstua.

Sony pøser på med nye modeller i Bravia-serien, og sist ut er en gigantisk bakprojektor-TV på 55-tommer til 28.000 kroner.

LES OGSÅ:

Produsenten er på hugget med 1080p-TVer, og 55A2000 er en av disse foreløpige sjeldne TVene som mestrer 1080p-signaler via HDMI-inngangen. Dette er det aller beste signalet som er mulig å oppnå i dag og åpner for ekstremt detaljerte bilder.

Brei bak.

En bakprojektor-TV ser ut som en hybrid mellom en plasmaskjerm og en standard billedrørs-TV. Den store fordelen er at du får utrolig mange tommer for penger, i motsetning til flatskjermer i samme størrelse som koster skjorta.

Ulempen er jo at TVen ikke er like plassbesparende som en flatskjerm, siden den er ganske stor bak.

Mye å leke med.

55A2000 er utstyrt med tre SCART-, en komponent, en VGA- og to HDMI-innganger. Dette holder til flere spillkonsoller, dvd-spiller, tuneren og mye mye mer.

Bildebehandlingsmotoren, Bravia Engine Pro, lover blant annet klare farger og sterke kontraster, mye takket være Cinema Black Pro. Vi satser på å få skjermen inn til test i løpet av høsten for å se om den er like heftig som Sony hevder.

TVen har også teknologi (Digital Reality Creation HD), som lover å ta vare på oppløsninger lavere enn 1080p. Dette er strengt tatt en selvfølge all den tid lavoppløste kilder fortsatt dominerer markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har tidligere testet en annen gigantisk bakprojektor-TV fra Sony. Denne testen kan du lese her.