Gigant-TV fra Sony

Denne 55-tommer kan vise seg å være perfekt til kjellerstua.

Sony pøser på med nye modeller i Bravia-serien, og sist ut er en gigantisk bakprojektor-TV på 55-tommer til 28.000 kroner.

LES OGSÅ:

Produsenten er på hugget med 1080p-TVer, og 55A2000 er en av disse foreløpige sjeldne TVene som mestrer 1080p-signaler via HDMI-inngangen. Dette er det aller beste signalet som er mulig å oppnå i dag og åpner for ekstremt detaljerte bilder.

Brei bak.

En bakprojektor-TV ser ut som en hybrid mellom en plasmaskjerm og en standard billedrørs-TV. Den store fordelen er at du får utrolig mange tommer for penger, i motsetning til flatskjermer i samme størrelse som koster skjorta.

Ulempen er jo at TVen ikke er like plassbesparende som en flatskjerm, siden den er ganske stor bak.

Mye å leke med.

55A2000 er utstyrt med tre SCART-, en komponent, en VGA- og to HDMI-innganger. Dette holder til flere spillkonsoller, dvd-spiller, tuneren og mye mye mer.

Bildebehandlingsmotoren, Bravia Engine Pro, lover blant annet klare farger og sterke kontraster, mye takket være Cinema Black Pro. Vi satser på å få skjermen inn til test i løpet av høsten for å se om den er like heftig som Sony hevder.

TVen har også teknologi (Digital Reality Creation HD), som lover å ta vare på oppløsninger lavere enn 1080p. Dette er strengt tatt en selvfølge all den tid lavoppløste kilder fortsatt dominerer markedet.

Vi har tidligere testet en annen gigantisk bakprojektor-TV fra Sony. Denne testen kan du lese her.