Get med mobilprogrammering av PVR

Hvis det er snakk om et TV-nødstilfelle, kan du nå bruke mobilen for å løse det. Noen begrensninger støter du likevel borti.

FØRST UTE: Get er den første norske kabel-TV-leverandøren som tilbyr fjernprogrammering av PVR-dekoder fra mobiltelefonen. Alle mobiler med nettleser kan benyttes.
FØRST UTE: Get er den første norske kabel-TV-leverandøren som tilbyr fjernprogrammering av PVR-dekoder fra mobiltelefonen. Alle mobiler med nettleser kan benyttes. Vis mer
Publisert

Spøken om at mobiltelefonen en dag vil være alt fra brødrister til hårføner er foreløpig ikke til å ta på alvor, men i dag lanserte kabel-TV-leverandøren Get en opptaksløsning som sannsynligvis vil tilfredsstille de aller verste TV-slavene, og som dessuten utvider mobilens omfang enda noen meter - eller mil.

Ved å besøke mobil.get.no kan Get-kunder nå bruke en hvilken som helst mobiltelefon som har nettleser til å programmere HD PVRen til å ta opp ulike TV-programmer.

- Get-boksen har endret nordmenns tv-vaner, og en vesentlig del av tv-titting skjer nå i opptak. Nå får disse kundene enda større valgfrihet når de kan sette Get-boksen på opptak, også når de selv er på farten, sier produktdirektør i Get, Tom Jahr, i en pressemelding.

Get har gjennom "Min Side" i lengre tid gitt flere av sine kunder muligheten til å fjernprogrammere HD PVR-en fra en vanlig nettleser, men dette er den første skreddersydde løsningen for mobiltelefon.

Det er ikke bare Get som lar deg styre TV-boksen med mobilen. Altibox introduserte mobilstyring av TV-opptak i juni.

Slik gjør du

Brukergrensesnittet er i utgangspunktet tilpasset Apples iPhone og såkalte Android-mobiler (Googles mobile operativsystem), og du må altså allerede være registrert på Gets Min Side før tjenesten tas i bruk.

Når det er gjort velger du "Tjenester" fra menyen øverst på sida, og deretter fanen "Fjernstyrt opptak". Skriv inn mobilnummeret ditt (og eventuelt andre familiemedlemmers mobilnummer), og deretter en selvvalgt, firesifret kode.

Når du går inn på mobil.get.no på mobilen skriver du inn både mobilnummeret og koden, og deretter er du inne i varmen. Nå kan HD PVRen programmeres fra mobiltelefonen.

Vi har testet fjernopptaksfunksjonen, og det fungerer faktisk utmerket å gjøre nettopp det: programmere HD PVRen. Trykk på den rød "Ta opp"-knappen som ledsager et av programmene i programoversikten, og Get sender mer eller mindre umiddelbart beskjed til dekoderen hjemme i stua at programmet skal tas opp.

På HD PVRen kan en se hva en har programmert fra mobilen i opptaksoversikten (planlagte opptak lagt inn via mobilen er merket med en liten lås), men du kan derimot ikke se hva du har programmert mobil.get.no. Dette er én av tre-fire irriterende svakheter med Get-løsningen.

Problemer med dekoderen? Dette har du krav på

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!

Svakheter

Den største svakheten er at du kun kan forhåndsprogrammere sendinger som går i dag. Er du i utlandet og ønsker å forhåndsprogrammere et TV-program du vet går i morgen, må du pent vente til, nettopp, i morgen med å programmere HD PVRen.

Tjenesten fungerer altså heller ikke med Gets vanlige PVR. Det er kun den helsorte, høyoppløselige utgaven som kan fjernprogrammeres, slik tilfellet også har vært tidligere.

Vi liker heller ikke at det ikke er mulig å søke på programmer eller kanaler, og at det ikke er mulig å lage en egen, unik liste over favorittkanaler. Du må pent følge de kanaloppsettene Get har laget.

Du får heller ikke beskjed hvis opptaket du akkurat har lagt inn krasjer med et annet, allerede programmert opptak som går samtidig. For eksempel.

Fjernstyring med mobilen: Skru på varmen før du drar på hytten

Listerot

Lista med kanaler er heller ikke sortert, verken i forhold til slik kanalene finnes på dekoderen, eller alfabetisk. Denne helt tilfeldige oppramsingen gjør at SVT1 for eksempel ligger en helt annen plass enn SVT2, og at kunder som abonnerer på Canal+ eller TV1000 ikke finner film- eller sportskanalene samlet på ett sted. Du kan selvfølgelig gå tilbake til "Kanalkategori" og velge en mer begrenset liste, for eksempel "Sport" eller "Film", men det er mer tungvint enn det bør være.

Dette lover uansett godt, og er du så desperat at du bare ta opp et program som går klokka 21 i kveld fordi du er ute på byen, klarer du nok takle en litt rotete førstelansering.

Vi er sikre på at Get kommer til å videreutvikle mobilutgaven av fjernprogrammering, og at dette bare er begynnelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer