Genialt veggfeste fra Philips

Det enkle er ofte det beste.

Genialt veggfeste fra Philips
Publisert

Å henge den nye flatTV-en på veggen er en utfordring for de fleste av oss. En ting er å finne festepunkter og skruer som holder rukkelet trygt på plass, men kanskje vel så vanskelig er det å bestemme seg for hvilket veggfeste du skal velge.

Selv har jeg prøvd flere alternativer opp gjennom årene, både de billigste fra Clas Ohlson og de dyrere alternativene. Min erfaring er at alle alternativene fungerer til slutt, spørsmålet er bare hvor lang tid du orker å bruke på monterings- og feste-jobben.

Og det er nettopp her Philips nye veggfester briljerer.

Smilefjes

Det første du legger merke til er at selve veggfestet bare er i ett enkelt stykke, og at det er buet i formen. Og det er altså denne formen som gjør at veggfestet fungerer så bra.

I midten av festet (se bildene) er det en innebygget kuleramme, som gjør at du kan skru fast festet i veggen - uten å måtte lete huset rundt etter det evinnelige vateret.

Poenget her er nemlig at finjusteringen av TV-en gjøres etter at du har hengt den på plass i det buede festet. Dette gjør altså monteringsjobben langt enklere, og selv med mine 10 tommeltotter trengte jeg bare 10 minutter fra jeg åpnet esken til TV-en hang fiks ferdig plassert på veggen.

Legg også merke til at du her bare trenger to skruer. Til sammenligning krevde mitt gamle veggfeste åtte skruehull, og dermed slipper du å bore i stykker i veggen din.

Prisen for veggfestet vi testet er 899 kroner, og Philips oppgir at det støtter enheter på opp til 60 kg i størrelsene 40, 42, 46 og 52-tommer. (Har du en 32- eller 37-tommer får du også en mindre modell til 699 kroner)

NB: Legg merke til at Philips kun garanterer for at festet passer til deres egne TV-er. Men: Så langt jeg klarer å se har de forholdt seg til standardstørrelsene Vesa 300 og Vesa 400. I praksis bør derfor alle TV-merker som oppgir disse målene også fungere greit. Spør imidlertid i butikken før du kjøper, så slipper du at akkurat din modell faller utenom.

LES OGSÅ:
DinSides veggfeste-guide
Vår guide til fester og skruer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer