Gefen liker seg best uten en tråd

Det betyr ikke at trådløs HDMI ikke tar plass.

Flat-TVens hellige gral nærmer seg. Neida, det betyr ikke at 2160p er rett rundt hjørnet og at du må kaste den kjipe 1080p-TVen din på nærmeste søppeldynge.

LES OGSÅ:

Det betyr bare at Gefen endelig har klart å ferdigstille de to boksene som gjør det mulig å sende digitale videosignaler fra ett sted til et annet - trådløst.

Viser godt igjen.

Selskapets HDMI-sendere og mottakere er så å si like diskret som en lastebiltilhenger med klovner gjennom Karl Johan på en handlelørdag, men det er ikke småtteri som kreves for å sende 1080i-signaler fra ett sted til et annet uten at ledninger er involvert.

Før du spør: Den takler ikke 1080p.

Den kan derimot sende 480p, 720p og altså 1080i opptil hele 20 meter så lenge sende- og mottaksforholdene er optimale, noe som kan bety mye glede for naboene i blokka di hvis de blir med på et lite spleiselag.

Ikke billig.

En komplett pakke med sender og mottaker koster nemlig 700 dollar, eller rundt 4500 kroner, så forvent en pris på rundt 6000 kroner i Norge. Minst.

Ettersom HDMI-standarden inkludere digitale lydsignaler vil naturligvis også disse følge strømmen.

Men er det noen som egentlig har brukt for dette? Det kan tenkes bruksområder hvor du for eksempel har festet en projektor i taket, og ikke ønsker å besudle stua med en svart kabel fra gulv til tak. Du må likevel fortsatt finne en stikkontakt til den trådløse mottakeren - og altså plass til mottakeren selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen innvending er at signalet komprimeres idet det suser fra A til B, men ifølge Gefen skal denne komprimeringen ikke være synlig for det blotte øye.

Vi får, eh, se. Enn så lenge klarer vi oss med en kabel til 300 kroner.

Kilde: recordere.dk