Gdgt.com gjør deg lommekjent

Kjenner du dingsene dine så godt som du bør? Dette kan være hjelpen du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de mest imponerende nettstedene som finnes har eksistert omtrent siden Internettets begynnelse, er så stappfullt av informasjon at ikke en gang begrepet "leksikon" er dekkende, og heter imdb.com. Det du ikke finner om film der finnes sannsynligvis ikke.

LES OGSÅ:

Peter Rojas og Ryan Block er ikke navn du behøver ha hørt om, men sistnevnte har blant startet både Engadget.com og Gizmodo.com, de to største reindyrka dingsenettstedene i nettuniverset, mens sistnevnte dessuten har vært redaktør for Engadget. Nå har de startet gdtg.com, som på mange måter forsøker å være et slags imdb for dingser.

Alt-i-ett

Den store kongstanken er at gdgt.com skal samle mer eller mindre alle dingser på ett sted, og at brukerne (du må registrere deg (gratis) for å bidra) skal sørge for at akkurat deres dingser oppdateres med kommentarer, diskusjoner, anmeldelser og liknende.

Har du for eksempel en Xbox 360, eller har lyst på en Samsung Omnia HD mobiltelefon, kan du legge disse enhetene til brukeren din, og deretter følge nyhets- og diskusjonsstrømmen som følger apparatene. Du kan naturligvis også publisere anmeldelser av produkter du selv eier eller har eid.

BIBLIOTEK: Hvis du sover med duppedittene dine i senga, kan dette være nettstedet som får deg til å føle deg hjemme.
BIBLIOTEK: Hvis du sover med duppedittene dine i senga, kan dette være nettstedet som får deg til å føle deg hjemme. Vis mer


Den umiddelbare fordelen med en slik tankegang, er at du - i det minste teoretisk sett - slipper å forholde deg til for eksempel flere forskjellige forumsider tilknyttet ulike produsenter, men kan bruke gdgt.com som en dingseportal.

Brukerne kan selv legge inn duppeditter som mangler i biblioteket, og ettersom tjenesten er ganske fersk er det utvilsomt behov for oppdateringer. Det ble riktignok lagt inn 505 nye produkter i løpet av siste uke, men selv finner jeg verken Squeezebox eller nylig testede WD TV fra Western Digital, produkter med store brukermasser, men altså uten sin egen plass på gdgt.com.

Ikke helt ferdig

Foreløpig ser tjenesten noe uferdig ut, og layoutmessig er det nok en del å hente på å stramme inn på underkategorier, og for eksempel gjøre det enda tydeligere når du befinner deg i et diskusjonsområde hvor bare dine duppeditter diskuteres, og når du er i et generelt fora hvor alle dingser debatteres.

Opphavsmennene Rojas og Block påstår uansett at de sitter på det "verdenst mest avanserte system for produktdatabaser", og det er kanskje derfor de også tar sjansen på å å lage en brukerstyrt dingseordbok. Her forventer vi en slags wikipedia-standard hva kvalitetssikring angår, slik at ikke Ryan (15) kan skrive at "USB" står for Underbukser Selges Billig.

Nyhetsseksjonen mangler også spenst, og er foreløpig for beskjeden til at det er mulig å si hvor omfattende den blir. Dette er nok også en konsekvens av at nettstedet ble lansert 1. juli, og profilen på akkurat denne seksjonen blir garantert tydeligere om et par måneder.

Kommer du til å bruke gdgt.com? Diskutér i debattforumet under!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!