Full HD fra Panasonic

Fire for plasma-elskere og en til de som foretrekker LCD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panasonic viste i dag frem høstens flate TV-apparater på en pressekonferanse i Oslo. Produsenten satser fortsatt hardt på plasmaskjermer og har utstyrt samtlige med full HD-oppløsning (1920 x 1980) for å friste HD-sultne kunder.

LES OGSÅ:

Fem nye.

De fem modellene som snart er klare for norske butikkhyller er alle en del av Viera-serien, og størrelsen varierer fra 37 til 65 tommer. Nytt av året er skjermstørrelsen 58-tommer, som passer for deg som synes 65-tommer blir for stort og 50 tommer blir for lite.

Samtlige er utstyrt med Panasonics nye bildeprosessor V-Real PRo 2, som lover bedre skarphet og fargegjengivelse, mindre støy og kortere responstid ved gjengivelse av raske bevegelser. Det siste punktet er viktig for deg som er hekta på fotball eller spiller mye dataspill, siden mange flat-TVer sliter med etterslep når spillerne beveger seg for fort.

- Samtidig som det nye DVD-formatet Blu-ray vinner terreng, blir også HD-sendingene på TV vanligere. Med full HD-oppløsning får man den beste tenkelige kvaliteten, med en fantastisk skarphet og detaljgjengiving, sier Jarle Ruud, nordisk produktsjef for Viera hos Panasonic.

PZ700-serien

består av modellene TH-65PZ700E (65-tommer) til 89.000 kroner og TH-58PZ700E (58-tommer) til 60.000 kroner. Dette er med andre ord det feteste Panasonic har å tilby akkurat nå, og de er spekket med funksjonalitet.

TVene er utstyrt med tre HDMI-innganger hvor to er plassert bak og en på front for enkelt tilkobling av for eksempel digitalkameraet. I tillegg finner du inngang for minnekort av typen microSD slik at du kan stappe minnekortet rett i TVen og vise feriebildene på storskjerm. PC-inngang er også på plass sammen med S-video dersom du trenger det.

Kontrasten er oppgitt til 10.000:1. Dersom du har andre Panasonic-produkter i stua kan du styre dem med TVens fjernkontroll slik at det blir ryddigere på kaffebordet.

Teknologien Digital Optimizer skal redusere forstyrrelser og bildestøy i skjermbildet.

Bordstativ, veggfeste og til og med TV-benk fås som ekstrautstyr.

PZ70-serien

består av modellene TH-50PZ70E (50-tommer) til 24.000 kroner og TH-42PZ70E (42-tommer) til 18.000 kroner.

Disse TVene er utstyrt med to HDMI-innganger på baksiden, samt PC-inngang og S-video. Også her finner du støtte for SD-kort for kjapp og enkel visning av de siste familiebildene.

Kontrasten er målt til 10.000:1 og fjernkontrollen fungerer mot andre Panasonic-produkter.

Begge leveres med bordstativ.

LZD70-serien

består av LCD-TVen TX-37LZD70F (37-tommer) til 16.000 kroner. TVen er utstyrt med IPS Alpha-panel som gir betraktningsvinkel på 178 grader. Intelligent Scene Controller lover å holde orden på svartnivået og lyset i hver scene. Som hos plasma-modellene finner du inngang for SD-kort på siden.

To HDMI-innganger på baksiden sikrer digital overføring av lyd og bilde og PC-inngangen lar deg koble til datamaskinen.

Alle modellene kommer i butikken i løpet av høsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!