For hagenisser

Gress som gror er naturligvis fin-fint, men ...

Å se maling tørke. Å se at den plettfrie hårmanken til Torbjørn Jagland forblir ubevegelig selv under en heftig stortingsdebatt, til tross for at stortingspresidenten bruker klubba som en spastisk auksjonarius.

LES OGSÅ:

Begge deler bedøver sansene dine, men The Timelapse Garden Video Camera forsøker å gjøre noe med dette. Kameraet vil nemlig bedøve deg enda litt mer.

Intervall

Det engelske navnet på produktet beskriver funksjonen godt: Kameraet skal settes i hagen, og ved hjelp av intervallfotografering kan du altså se gresset gro, eller du kan se petuniaen i hjørnet dø fordi det ble tørke mens du var på ferie.

Les også: Snart på tide å ta hekken

Bildene tas med en oppløsning på 1280x1024 piksler, og du kan stille kameraet til å ta bilder så ofte som hvert femte sekund, eller så langsomt som en gang i døgnet (som forøvrig er like ofte som det sies noe genuint morsomt på P4). Bildene settes så sammen til en kontinuerlig videofil, slik at du kan føle at du deltar i hagens vekst og forfall hele året - uten å være tilstede.

Hold avstand

Fotoobjektet kan befinne seg mellom 50 og 137 centimeter unna kameraet, og med på kjøpet får du også en uttakbar minnepinne på 2GB.

Les også: Hvem er sjef i hagen?

Med et opptaksintervall på en gang per time vil batteriet være kraftig nok til å gi strøm til det værsikre kameraet i hele fire måneder. Med andre ord: Hvis det finnes noen som ikke vil forlate den neste hjemmefesten din, vet du hvilken video du skal skremme dem hjem med.

The Timelapse Garden Video Camera fungerer dårlig i mørket, men en innebygget lyssensor sørger for at opptaket stoppes når det blir for lite lys, for så å settes i gang igjen neste morgen.

Kameraet koster 160 dollar (drøye tusenlappen uten frakt og moms).

Kilde: Gizmodo