Et puslespill

Gryphon kan fint ta steget opp på hi-fi-design-pallen med fantastiske Mirage.

Etter hvert som kone-aksept-faktoren har sørget for at svære dingser ikke kommer inn i stua med mindre de er veldig flate og veldig svarte, så har designere og ingeniører i store deler av verden forsøkt å presse mest mulig elektronikk inn i bokser som knapt har plass til neglen på pekefingeren din.

LES OGSÅ:

Gryphon Audio Designs fra Danmark har sannsynligvis også prøvd på noe liknende, men ettersom det å presse en audiofil stereoforsterker inn i små bokser fortsatt er like naturstridig som delfiner på vannski har de måttet inngå et kompromiss.

Men for et kompromiss.

Todelt planløsning.

Forsterkeren er nemlig delt i to. Den bakre delen med tung og stor elektronikk kan stues bort der sola aldri skinner, mens den elegante, trådløse kontroll- og displayenheten blir stående framme som et lite stykke kunst i stua.

Du kan naturligvis også la hele pakken med for- og effektforsterker stå framme, men dette anbefales kun hvis du er sikker på at det ikke vil bli brukt mot deg av din kjære neste gang det blir snakk om å kjøpe den tre meter høye skulpturen hun så på loppemarked forrige måned.

Original fjernkontroll.

Gryphon-sjef og grunnlegger Flemming E. Rasmussen har i tillegg til hovedboksen også laget en aluminium-fjernkontroll med et så originalt og slående design at den fint kan ligge framme i leiligheten uten at noen forstår hva det er - eller hva den skal brukes til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ser ikke umiddelbart ut som noe som ligger komfortabelt i hånda, men den har uansett alle de nødvendige funksjonene som er nødvendig for å kontrollere forsterkeren.

Du har allerede gjettet at dette kommer til å koste, og du har helt rett. Gryphon Mirage er din for 16 900 Euro, eller 143 000 kroner.

Kilde: Engadget