Et kunstverk som lager lyd

Dette er kanskje de peneste høyttalerne vi har sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er et enkelt regnestykke for estetikere og matematikere, det vil si folk som liker ting som er pent og folk som liker ting som går opp: Hva får du hvis du legger sammen de tre størrelsene "Ross Lovegrove", "KEF" og "høyttalere"?

LES OGSÅ:

Samarbeid.

Du får Muon, som kan være de lekreste høyttalerne vi har sett noen gang. De er altså et samarbeidsprosjekt mellom Ross Lovegrove, designeren som blant annet har gitt oss de to designikonene Apple iMac (den første) og Sony Walkman, og høyttalerprodusenten KEF. Slikt blir det dynamitt av.

Muon har runde, litt skeive former, omtrent som for eksempel klokkene eller parfymeflakongene til Salvador Dali, og er bare laget i et begrenset opplag på 100 par.

Det bidrar litt til å forklare prisen på rundt 830 000 kroner.

Storveis og fire-veis.

Kabinettene er laget av refleksiv super-forma aluminium, med seks millimeter tykke vegger. De er naturligvis kraftig dempet på innsiden for å hindre uønskede vibrasjoner idet du skrur opp lyden til nå-klikker-det-for-naboen-igjen-nivå.

Høyttalerne er fire-veis, og elementene er bygget inn i selve strukturen. Basselementene er plassert inntil baksiden for å utnytte rommet det står i maksimalt, sies det i litteraturen. Det kan sikkert være sant, men det kan også være usant - hvis du har feil type rom.

Nyt bildet så lenge du kan. De kommer aldri til å stå i stua di uansett.

Kilde: Pocket Lint

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet for dingz.no