eShare er svært raus i stilen

Så raus at du bør være forsiktig.

Her kunne det stått en oppsummering av plate- og filmbransjens krisetider, fildelingens moralske dilemma, og at overraskende mange nedlastere påstår at de deler filer nærmest som ledd i en åndsverksmessig frihetskamp.

LES OGSÅ:

Det er vel ikke rare kampen når du knapt risikerer annet enn at harddisken smelter fordi du lastet ned 30 gigabyte mp3-filer på én helg?

Deler for deg.

Uten å ta stilling til de store spørsmålene, presenterer vi eShare. Det finnes tross alt noen som deler lovlig materiale.

Det er en smart og liten USB-harddisk-kasse som ved hjelp av bittorrent-filer kan dele innhold for deg 24 timer i døgnet, sju dager i uka - uten at PCen en gang behøver stå på. Lemp bittorrent-filene over fra PCen, koble den til et Ethernet-nettverk, og du er klar til å leke anarkist.

Community.

Chassiset kan kobles til både 2.5 og 3.5-tommers harddisker via to USB 2.0-porter. En community-tjeneste gjør at du kan sette opp små brukergrupper med en unik nettadresse, slik at medlemmene har tilgang til hverandres eShare-disker på så enkelt vis at det kan konkurrere med å åpne melkekartonger.

Disken kan konfigureres via en vanlig nettleser, og takler opptil 32 samtidige nedlastinger. Hvor mange opplastinger den tåler vites ikke.

Backup.

eShare kan naturligvis også brukes til vanlig backup, men pass på at ikke dokumenter som "passordliste.doc" og "Cupido-novelle.doc" plutselig deles med hele verden etter en litt for kjapp backup-sesjon en sein søndagskveld.

Men selv om dette framstår som en av de mange våte drømmene en fildeler hver uke opplever, kan den også bli et mareritt. You play, you pay, som det sikkert heter i en amerikansk b-film fra 80-tallet, og blir du tatt for ulovligheter er sjansen stor for at eShare har delt mye mer enn du ville gjort hvis alt foregikk fra PCen.

Du trenger tross alt søvn innimellom.

Prisen på eShare er rundt 500 kroner (uten frakt og mva.).