Epson PowerLite Home Cinema 1080

Med så langt produktnavn bør dette være bra greier. Det er i hvert fall billig.

Til tross for projektorprodusentenes påstand om det motsatte forblir projektorer til hjemmebruk et nisjemarked. Det er ganske forståelig. Det er fortsatt et godt stykke igjen til drømmen om å kunne bruke den i stua i vanlig dagslys, og med TV-liknende bildekvalitet, blir virkelighet. I tillegg må projektorer ofte settes eller festes på ugunstige steder, og har dessuten vifter som i større eller mindre grad kan være plagsomme ved ymse bruk.

LES OGSÅ:

1080projektor.

Og så er det prisen. En av grunnene til at de har forblitt relativt høye er at det selges betraktelig færre projektorer enn TVer, og at det dermed blir vanskeligere å skvise marginene - ikke minst i toppskiktet der de aller ypperste, 1080p-projektorene, holder til.

Det blir det kanskje en slutt på nå. Epsons nylig lanserte 1080p-projektor, PowerLite Home Cinema 1080, bryter den magiske, amerikanske prisgrensen på 3000 dollar med minst mulig margin, men banker i samme slengen konkurrerende produkter med svært god margin.

I Norge vil dette forhåpentligvis bety at den magiske 20 000-kroners grensa brytes. Minst.

3LCD.

Projektoren er basert på såkalt 3LCD-teknologi, som betyr at bildet projiseres på veggen (eller, hvis du sliter med å få råd til skikkelig lerret, på magen til den hvite t-skjorta til kona) ved hjelp av tre separate LCD-chiper. Dette i motsetning til tidligere, tradisjonelle projektorer, som var basert på mer unøyaktige, bevegelige fargehjul. 3LCD brukes også av plasma-TV-produsenter, og i de fleste bakprojeksjons-TVer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver LCD-chip i PowerLite har en oppløsning på 1920x1080 piksler, slik at bildet på veggen får ekte HD-oppløsning.

Åtte ganger så stort.

Ellers kommer projektoren med HDMI (v1.3 for de som teller), Epsons AccuCinema linsesystem, en kontrast på 12 000:1, fleksibel linsemanipulering for større fleksibilitet i forhold til plassering, og muligheten for å projisere bilder på opptil 120 tommer.

Det er mer enn åtte ganger så stort som på en 40-tommers flat-TV.

Lysstyrken ligger på 1200 ANSI lumens, men ifølge en test som allerede er ute ble den målt til hele 1292 lumens ved vanlig bruk. Det er en stor dag når en produsent oppgir for beskjedne spesifikasjoner i pressematerialet sitt, ikke minst når den dagen ikke er 1. april.

Hele testen, som stort sett er en eneste lang triumfferd for PowerLite Home Cinema 1080, kan leses her.

Kilde: Gizmodo