Endelig ny digitalmottaker til RiksTVs kunder

Og den har flere utganger enn du strengt tatt trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sagems første digitalmottaker for det nye bakkenettet er nå endelig tilgjengelig i Norge etter at RiksTV i dag godkjente mottakeren Sagem ITD91 HD Riks.

LES OGSÅ:

Sagem skryter selv av at mottageren skal være teknisk overlegen konkurrentens modeller, og siden det kun er Grundigs modell som er på markedet må det altså være den de mener. Vi håper i hvert fall at det å skifte kanal skal gå langt kjappere her enn på Grundigs modell, der tar det nemlig 3-4 sekunder fra du trykker på kanalskift-knappen og til skiftet er gjennomført. Og akkurat det er som en evighet å regne nå i 2007.

Doble scartuttak?

Sagem er veldig stolt av at mottakeren blant annet har doble scartuttak, noe som er et pluss for deg med video eller harddisk-opptaker.

Det vi synes er viktigst, nemlig at den i tillegg både har HDMI- og komponent-utgang sier de imidlertid ikke så mye om. Det er jo disse utgangene du vil trenge den dagen (og strengt tatt må du jo vente noen år på det enda...) RiksTV endelig bestemmer seg for å sende HDTV-signaler i 720p eller 1080i.

NB: Dessverre mangler mottageren innebygget harddisk. Hvis du vil ha mulighet til å ta opp direkte fra RiksTV anbefaler vi deg altså fortsatt vente litt til; RiksTV har nemlig lovet at en digitalmottaker med harddisk vil bli lansert før jul.

Men hvilken flatTV bør du ha for å få fullt utbytte av gode digitale signaler? Finn ut i vår TV-test seksjon!

Suksess i Sverige.

- Etter stor suksess i Sverige det siste året er vi stolte av å kunne lansere en robust digitalmottaker som er skreddersydd for det norske bakkenettet. Med godkjenningsstemplet fra RiksTV kan våre kunder være trygge på at mottakeren er driftssikker og vil vare i lang tid, sier Tom Ragnar Aulesjord, salgsdirektør for Sagem i Norge.

Dekoderen kan du selvsagt ta med deg og bruke den i hytta, båten eller (grøss) campingvognen, og siden den også kan kjøre på 12 Volt slipper du omformer.

Enkel i bruk.

- Når du kobler til mottakeren fra Sagem for første gang starter installasjonen automatisk, og blir veiledet videre ved hjelp av noen få tastetrykk. Dette gjør at du på en enkel måte kan velge språk, TV-format, kan foreta kanalvalg og lignende, fortsetter salgsdirektøren.

Sagem ITD91 HD Riks vil være tilgjengelig i de fleste norske elektronikkbutikker og –kjeder fra midten av neste uke, og prisen vil ligger på rundt 1.500 kroner - blant annet her.

Men hvilken flatTV bør du ha for å få fullt utbytte av gode digitale signaler? Finn ut i vår TV-test seksjon!