Enda bedre Sonos

Ikke bare har Sonos Zoneplayer fått en lillebror, nå har du endelig fått en ordentlig søkefunksjon også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikknettverk har det etter hvert blitt mange av der ute. Vi har billigversjoner som Pinnacle og Logitech, enkle løsninger som Airport Express (mot iTunes) og rikmannsløsninger med full innbygging og kontrollsentral til hundretusener.

LES OGSÅ:

Sonos regnes som en av de beste "folke-løsningene", en konklusjon også vi var enige i – da vi testet den. Siden den gang har for øvrig Zoneplayer 100 fått en lillebror: Sonos ZonePlayer 80 er en passiv versjon – som du altså kobler direkte til ditt eksisterende anlegg og høyttalere.

NB: I venstremargen finner du tester av flere musikkstreamere og ikke minst: Store bilder av hele Sonos-familien!

Hva liker vi?

Først og fremst er det den geniale fjernkontrollen som fungerer omtrent som en iPod. Av en eller annen grunn har nemlig Sonos fått lov til å bruke et Apple-lignende scrollehjul (Creative fikk ikke lov), slik at brukervennligheten er på topp.

Dette gjør det enkelt å finne fram i store musikkbiblioteker, uten PC eller mysing på et knøttlite display. Og er musikkbiblioteket ditt VELDIG stort, kan du også bruke "power scroll"-funksjonen, som lar deg velge en enkelt bokstav i biblioteket.

Det har likevel vært et stort savn at det ikke går an å søke på konkrete låtnavn, artistnavn og albumnavn. Men eureka: Nå har Sonos løst også dette.

Ny firmware.

Torsdag forrige uke kom det nemlig en helt ny oppdatering av Sonos programvare, versjon 2,5. Nå er det mulig å skrive inn navnet på artisten etc. direkte på fjernkontrollen, ved hjelp av scrollehjulet og et virtuelt tastatur (selv om det høres litt krøkkete ut, går det faktisk rimelig kjapt).

Dermed er alle bitene på plass i det mange regner som verdens enkleste og mest brukervennlige (men som sagt ikke det billigste) multiroms hjemmenettverk for musikk.
Sonos forhandles nå eksklusivt i Norge av HiFi-Klubben, men forbered deg på litt ventetid – det var nemlig utsolgt da vi skulle utvide vårt eget anlegg med nok en ZonePlayer 80.

Sjekk bilder av hele Sonos-familien til venstre her!

Priser:

SONOS ZP80 ZonePlayer = 2.998 kroner
SONOS ZP100 ZonePlayer = 4.298 kroner
Fjernkontrollen = 3.398 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!