En ekte subwoofer

Selv ikke de greske filosofene fra antikken var så dype som Rotary Woofer, verdens første ekte subwoofer.

Problemet med et gjennomsnittlig hjemmekinoanlegg er først og fremst at det ikke er i stand til å gjengi jordskjelv, atomkrig og generell elendighet med den dypsindigheten slike fenomener krever.

LES OGSÅ:

Det er den høye prisen du må betale for et anlegg som ikke hadde så høy pris - og for at du gikk med på kompromisser med din bedre halvdel som som ikke engang de mest fredsvennlige i Midt-Østen ville tatt i med ildtang.

Noe helt spesielt.

Thigpen Rotary Woofer ser ut som noe som burde vært festet i fronten på et lite fly, og det er mulig den vil fungere fint der også. Dette er derimot (angivelig) verdens første ekte subwoofer, og det er der propellene kommer inn.

Vanlige subwoofere produserer de dypeste lydene ved hjelp av relativt ordinær høyttalerelektronikk, et stort høyttalerelement og en bass- eller resonanskasse, og for å beskytte membranen brukes filter som i de fleste tilfeller rensker ut all lyd under 20Hz (svingninger i sekundet) - som også er det punktet hvor det har vært vanlig å si at den menneskelig hørsel møter sin naturlige begrensning.

Men det en ikke kan høre, det kan en uansett føle.

Jordskjelv.

Rotary Woofer kan generere så dyp lyd at du kommer til å riste som innbyggerne i en jordskjelvrammet landsby, men innenfor dine egne fire vegger. Den kan produsere lyd helt ned til 1 hertz, noe du vil kjenne i rygg og mage med samme styrke som når du gruer deg til å gå til tannlegen. Minst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den er kraftig nok til å bevege en dør med 1.25 centimeter når den sender ut frekvenser mellom 1 og 5 Hz med en maks effekt på 115 desibel. For å få subwooferen til å yte skikkelig bør du ha en dedikert forsterker på minst 200 watt (i 8 ohm), og selve den roterende suben må bygges inn i en solid kasse for å gjøre bassen kompakt.

Alt resonnerer.

De lave frekvensene betyr at Rotary Woofer er i stand til å finne gjenklang i alt fra stuehjørner til bøttekott, slik at du får utnyttet potensialet i subwooferen maksimalt.

Som du kanskje har gjettet allerede, har alt sin pris. Du må punge ut med nesten 160 000 kroner for vidunderet, men det innebærer ubegrenset skryterett til alle du kjenner og fullstendig ukjente medpassasjerer på bussen for de neste ti årene.

Les mer om teknikken bak Rotary Woofer her.

Kilde: Born Rich