Eksistensiell kunst

Kunsten skal handle om livet. Finnes det noe som handler mer om livet enn din egen DNA?

Hvis noen plutselig banker på døra di med en Q-tips-lignende svamp og ber om å få tatt en DNA-prøve, skal du vente noen sekunder før du tilstår hva som egentlig hendte i går kveld da du krangla med (eks-)kameraten din om offsideregelen.

LES OGSÅ:

Det kan nemlig være representanter fra DNA11 som skal samle inn en gen-prøve til kunstverket du bestilte til kjærestens bursdag.

Livskunstnere.

Det canadiske firmaet har nemlig spesialisert seg på å lage kunst av blant annet folks DNA, kanskje først og fremstfor å kuppe frasen helt unikt i markedsføringsøyemed.

Med den tilsendte svamp-liknenden gjenstanden tar du en celleprøve fra innsiden av kinnet, og etter 30 sekunder er du klar til å overlate resten av arbeidet til DNA11.

Prøven sendes til et sikkerhetsklarert laboratorium — hvis du tror det er ille når person- eller VISA-nummeret ditt havner på avveie, vent til DNAen din kommer i hendene på en gal geriljaleder fra Kabul — som trekker ut DNA-informasjonen og forvandler den til «unikt genetisk fingeravtrykk».

Bruker digitale verktøy.

Etter at det er gjort er det fritt fram for DNA11s heltidsansatte kunstnere, som går løs på bildet med Photoshop, der de kutter litt i kantene, fargelegger og går forsiktig amok med småpsykedeliske plug-ins.

Når nok er nok skrives det ferdige bildet ut på et syrefritt lerret av polyester og bomull, mens pigmentert blekk sørger for at fargene ikke vaskes ut etter noen måneder i sola.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som DNA11 sier det: «Resultatet av prosessen er et stykke kunst som aldri kan kopieres, og som er like unikt som deg.»

Flere størrelser.

Bildene kan leveres i forskjellige størrelser, og hvis en er veldig familiekjær kan en kombinere inntil fire forskjellige DNA-profiler til ett og samme bilde.

Prisene begynner på rundt 2500 kroner, og slutter på cirka 8000. Det er ikke mye for et liv så unikt som ditt.