Det er innsiden som teller

Maltrons ergonomiske tastatur gir ny næring til begrepet det er innsiden som teller.

Visse ting er ikke ment å forføre sansene dine. De skal bare være der, gjøre jobben sin uten å vise seg fram som en russ i et søttendemai-tog. Kleshengere, skolisser, brødfjøler og kulepenner.

LES OGSÅ:

Og nå også tastaturet.

Maltron har laget et ergonomisk tastatur som kanskje er noe av det styggeste vi har sett, men det skal visst gjøre underverk for håndleddene dine.

Skråblikk på verden.

Idéen bak tastaturet er som med andre ergonomiske tastatur: Hvis du legger armene dine på skrivebordet vil de peke skrått mot hverandre, ikke rett fram.

Maltron hevder også at en av hovedårsakene til såkalt RSI, eller repetitive strain injuries, er at en må krølle sammen fingrene på et vanlig tastatur fordi alle tastene befinner seg i samme høyde - mens fingrene er av ulike lengde.

Det vet vi ingenting om, ettersom vi for lengst har vent oss til å holde alt fra gafler til julekort som en gammel, skrøpelig bestemor med leddgikt, men hvis Maltron sier det, så har de vel rett.

Er tomlene late?

Som om ikke det var nok, skal denne fjøla også aktivere de to fingrene som ifølge produsenten nesten alltid sniker seg unna skrivejobben - tomlene. Jeg stiller meg litt tvilende til den teorien, all den tid tomlene mine er aktive som en bonde som tar morgenstellet mens jeg skriver dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis en teller opp alle mellomrommene i denne teksten vil en fort se at det ikke akkurat er Aetat neste for de to tjukkasene.

Svitsj.

Maltron-tastaturet benytter seg av de beste tastesvitsjene i bransjen, Cherry MX, for å oppnå maksimal skrivekomfort og -hastighet, og enkelte brukere skal ha rapport en hastighetsøkning på så mye som 20 prosent. Hvor vidt det skyldes at de skriver så fort de bare kan, slik at de kan gå hjem fra jobb før kjipe kollegaer stikker innom for å mobbe dem for tastaturet sier historien ingenting om.

Cherry MX gir dessuten respons etter bare et halvt trykk, som igjen reduserer belastningen på fingrene og håndleddene.

Et så avansert tastatur er ikke gratis. På ThinkGeek må du ut med rundt 500 dollar, eller 3500 kroner, for den stygge andungen.