Denne TV-en har Android!

Svensk TV kan bli en revolusjon.

Denne TV-en har Android!
Publisert

I dag har nesten alle TV-er fra mellomklassen og oppover en eller annen form for nett-TV funksjon, som altså lar deg se på innhold fra nettet - enten via kablet eller trådløst nett.

I praksis er det dessverre lite å skryte av.

For det første går det tregt å benytte seg tjenestene. En ting er at prosessorene i TV-en ikke er raske nok til å gi deg innholdet uten at du må vente (omtrent som når du surfet på nettet med ISDN-linje altså...). Normalt må du også styre funksjonene via TV-ens fjernkontroll, noe som spesielt er tungvint når du skal skrive tekst.

I tillegg er det kun et svært begrenset utvalg av tjenester som tilbys. TV-produsentene låser deg nemlig til innholdsleverandører de selv har en avtale med, f.eks YouTube, Flickr osv, og dermed blir valgfriheten liten. Nå har vi ennå ikke fått testet alle 2010-modellene, men oss bekjent er det fortsatt kun Philips som lar deg surfe på vanlige nettsider via TV-en, og selv om det fungerer; så går det altså så tregt at de færreste bytter bort PC-en av den grunn.

Nå kan det imidlertid være duket for en ny opplevelse.

Android TV

For i stedet for å utvikle egne applikasjoner til TV-en, har svenske People of Lava tatt en snarvei. I september 2010 lanserer de sin første internet TV med Googles åpne mobiloperativsystem Android i bunn.

Enkelte applikasjoner vil være ferdig installert, blant annet nettleser, Google Maps, YouTube, mediaspillere, Facebook, Twitter og e-postprogram. Den store fordelen med Android-plattformen er imidlertid at den gjør TV-en utbyggbar. Etterhvert som Android videreutvikles vil du dermed kunne oppgradere til nyeste versjon, samt fråtse i, og deretter laste ned applikasjoner fra det stadig voksende utvalget på Android Market.

Dette vet vi så langt

Lava TV-ene skal komme i 42-, 47- og 55-tommers størrelse, alle vil ha full HD-oppløsning med LED-panel og vil bli levert med et trådløst tastatur for å gjøre sofasurfingen mest mulig praktisk.

Det blir 42-tommeren som kommer først, og prisen forventes å ligge et sted mellom 16 og 21.000 kroner. TV-ene skal forøvrig bli satt sammen for hånd, og også materialvalget er verdt å merke seg: Kabinettene skal nemlig hovedsaklig bestå av naturstein.

Hvordan både TV-en og Android fungerer i praksis er selvsagt alt for tidlig å si, vi håper å komme tilbake med en test så fort som mulig.

Les mer på People of Lava

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer