Den råeste plasma TV-en

Den råeste plasma TV-en

Z1-serien til Panasonic gir deg vann i munnen.

Publisert

IFA 2009: Det er så mye prat om LED og Oled TV-er at det er lett å glemme at plasma fortsatt er svært populært blant filmfolket, og etter at Pioneer sluttet med sin TV-produksjon mener mange at Panasonic er den naturlige arvtageren til plasmatronen.

Skal vi basere på utseendet på Z1 er det i hvert fall lett å være enig. Her har nemlig Panasonic virkelig satt designet i høysetet og laget en svært lekker plasma TV, som i tillegg skal bruke langt mindre strøm enn vi er vant til når det gjelder plasma.

Panasonic Z1

Den nye toppmodellen kommer i to størrelser, nemlig 46 og 54-tommer. Det første du legger merke til er naturligvis dybden, som ikke er på mer enn 2,5 cm - det er imponerende.

Ikke uventet har Z1-modellene en skyhøy oppgitt kontrast, den er nå på 2 millioner til 1, vi noterer også i margen at TV-ene er THX sertifiserte. Denne standarden kjenner du kanskje best når det gjelder lyd, men nå blir altså også bildeinnstillingene satt under lupen, og disse TV-ene er altså godkjent.

Vi noterer også at Z1 naturligvis har Panasonics 600 hz teknologi, som kort fortalt skal minimere flimring på skjermen.

Trådløs moro

Z1-modellene skal også matche Panasonics trådløse HDMI-sender som sender ut 1080p-signaler, og dermed vil du kunne henge TV-en på veggen uten de distraherende kablene.

Herligheten er imidlertid ikke gratis, regn med rundt 68.000 for 46-tommeren og 75.000 for 54-tommeren (se MPX.no). Lekkert er det i hvert fall, og vi gleder oss til å se nærmere på denne TV-en når vi får den på test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer