B&W tar (lyd)bølgen

Når britene hos Bowers & Wilkins slår på stortromma høres det i alle kanaler. Dypt og inderlig.

Ikke alle klarer forene fantastisk design med fantastisk lyd, men høyttalerprodusentene Bowers & Wilkins (B&W) har klart det gjennom en årrekke. De absolutte toppmodellene koster følgelig også skjorta, som for eksempel den banebrytende Nautilus-serien - eller dette topp-spesifiserte surroundanlegget.

LES OGSÅ:

Sølvdaler.

Det er satt sammen av sølvrevene fra B&Ws XT-serie (legg til en "C" og du har ecstasy), som vil si de tre-veis gulvhøyttalerne XT4, to-veis-høyttalerne XT2, senterhøyttaleren XTC (der var den), og selve rosinen i pølsa, den basketball-liknende aktive subwooferen PV1 på over 20 kilo.

Alle høyttalerne leveres i sateng-pusset aluminium, som høres så eksklusivt ut at elfenben kan betraktes som hyllevare fra Ikea.

En nautisk mil.

Det fine med Nautilus-teknologien er at mange av idéene har funnet veien fra de groteskt dyre originalene til betraktelig billigere og mindre budsjettmodeller. Nå koster riktignok XT4 alene 20 000 kroner, og hele XT-anlegget har en totalpris på nesten 47 000 kroner.

Men når du ser at for eksempel subwooferen består av to åtte-tommers elementer, og har en innebygget forsterker på 500 watt som kan presse ut jordskjelvtoner helt ned til 18Hz, eller at XTC-senterhøyttaleren er matchet som hånd i hanske med både XT2 og XT4, så er kanskje prisen litt mer overkommelig.

I det minste så lenge du ikke tilhører dem som akkurat nå sitter foran et tilfeldig valgt alter og ber om pengeregn, slik at du kan betale skattesmellen innen kemneren banker på døra med tre korte, men bestemte dunk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Tech Digest