Brunt er alle forunt

JBL skrur sammen noe av det peneste du kan henge på veggen.

Hva vil du helst ha: Et Munch-bilde som henger på veggen og ikke gjør noe annet enn å by seg fram og se bra ut, eller et JBL-anlegg som henger på veggen, ser fantastisk ut, og som kan tilby hjemmekinokvelder som er minst like pene som høyttalerne?

LES OGSÅ:

Svarer du Munch nå er du på feil nettsted.

I studio.

JBLs Studio L-serie ble vist fram på årets IFA-messe, og det dro blikket mot seg som en kuruke drar fluer - men på en god måte.

Serien består av åtte ulike høyttalere, som hver sørger for å dekke ulike behov og konfigurasjoner. Du kan for eksempel velge fronthøyttalere egnet for diskret plassering i ei bokhylle, eller du kan, hvis du tilhører generasjonen som liker å vise seg fram, gå for de fire-veis gulvhøyttalerne i seks eller åtte-tommers format.

Watt på watt.

Bassen kommer fra en relativt diskret, men likevel kraftig, 600-watts subwoofer, som med sitt 12-tommers basselement og nedre frekvensgrense på 22Hz skal være i stand til å dure og drønne så dypt at selv gruvearbeidere vil vegre seg mot å konkurrere med den.

Hvis du virkelig vil plassere anlegget i dets rette element, skal du kle stua i svart velur slik JBL hadde gjort på messa. Joda, det betyr at det blir mye vanskeligere å skille den fra et salgsvindu i Red Light District, men hva gjør en ikke for kona?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Superhørsel.

Alle høyttalerne (med unntak av subwooferen) har et frekvensspektrum som strekker seg helt opp til 40kHz. Det er først og fremst gjort for å utnytte mulighetene som det såkalte Super Audio-formatet tilbyr, men det er fortsatt vanskelig å vite hva vi skal med frekvenser som ligger dobbelt så høyt som det øret til et spedbarn kan fange opp.

Prisene er heldigvis ikke så urimelige som den brune finishen kan tyde på. Anlegget som vises på bildene til venstre vil fjerne rundt 25 000 kroner fra bankkontoen din, avhengig av hvilke og hvor mange høyttalere du velger.

Studio L-serien leveres i fargene askesvart, kirsebær og strand.

Du kan lese mer om de ulike modellene og spesifikasjonene på JBLs hjemmesider.