Brunevarer

Onkyo D-TK10 går litt utenfor malen. Det betyr forhåpentligvis at lyden blir bedre.

Det er ikke noe nytt at et høyttalersett henter inspirasjon fra musikkinstrumenter. Mange strengeinstrumenter har en såkalt resonanskasse, et hult rom som forsterker og former lyden og gir den helt bestemte karakteristika. Slik er det også med de aller fleste høyttalerne på markedet i dag, med unntak av konstruksjoner som dette.

LES OGSÅ:

Som en illustrasjon kan du ta en tom melkekartong og rope stygge gloser inn i den. Det låter ikke pent, men du er nå på vei mot en fantastisk karriere som folkemusiker i Balkan-området.

Flott utseende.

La oss være ærlige: Onkyo D-TK10 ser like bra ut som hjemmet til en britisk lord. To-veis høyttalerne har et kabinett utformet som en kassegitar, utviklet i samarbeid med Takamine Guitars.

Det betyr nok at de lyder bedre sammen med akustisk musikk enn med death metal, men for all del - du står fritt til å prøve.

D-TK10 har et vanvittig frekvensområde som strekker seg fra 50 til 100 000 Hz. Ikke en gang tegneseriesuperhelter klarer høre noe i det øverste området som disse høyttalerne presterer, men det ser pent ut på papiret.

Alt har sin pris.

De knappe 28 centimeter høye, 4.2 liter store og 2.9 kilos tunge kunstverkene har en maksimaleffekt på 200 watt, og vil sette deg tilbake 24 995 kroner per par.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men smør deg med tålmodighet. D-TK10 håndlages i Japan, og derfor produseres det ikke mer enn 50 par per måned.