Denne beistet kan romme 400 Blu-ray plater.  Foto: DinSide
Denne beistet kan romme 400 Blu-ray plater. Foto: DinSide Vis mer

Blu-ray monster fra Sony

BDP-CX7000ES er Blu-ray skifteren som har plass til 400 Blu-ray filmer.

Publisert

Ja, du leste riktig. I denne Blu-ray spilleren er det altså plass til hele 400 Blu-ray filmer. Det er mye. Ja; med mindre du selv driver videobutikk er det faktisk veldig mye.

Det var lenge usikkert om denne godbiten for filmfrelste skulle komme til Norge, men nå er det altså bekreftet: Den kommer i begynnelsen av januar 2010, og vil - ikke uventet - ha en noe stiv pris. Veiledende pris antas i dag å bli 18.000 kroner.

Synes du dette blir litt dyrt? Nå får du Blu-ray spillere til godt under tusenlappen.

Fordelen med en slik skifter er kort fortalt at du har hele film (eller musikk & DVD)-samlingen din kun et tastetrykk unna. Spilleren har også en egen Quick-load slot, som lar deg se på på en film uten at den lastes inn i selve filmbibiblioteket. Det siste er praktisk hvis f.eks. skal se på en leiefilm.

Men inngangsprisen er selvsagt ikke alt. For skal du ha denne i hus må du selvsagt bruke den for alt den er verdt, og fylle den med høyoppløst filminnhold. Tar vi en snill snittpris på 150 kroner per Blu-ray film, er vi nemlig oppe i 60.000 herlige kroner. Skal du overbevise din bedre halvdel om at dette er et fornuftig kjøp, ja så er nok dette et faktum du bør unnlate å presisere...

Nå faller Blu-ray prisen

Herlig galskap

Dette er med andre ord en spiller for spesielt interesserte, og det har vi sans for. I tillegg til Blu-ray filmer kan du selvsagt også proppe spilleren med vanlige DVD-filmer eller CD-plater.

Spilleren er forøvrig fullstappet med det Sony klarer å tilby av godsaker på Blu-ray fronten, som blant annet:

Helt nye HD audio-kodeker, Sonys Precision Cinema HD Upscale, HD Reality Enhancer og Super BitMapping – som sikrer avspilling med topp resultater fra BD-, DVD- og CD-plater.

Spilleren er også kompatibel med x.v. Colour og Deep Colour, og du får naturligvis Sonys Xross Media Bar brukergrensesnitt for enkel betjening.

Har du vært skeptisk til Blu-ray? Hjemmekino-fantastenes favorittformat er nå på vei til å bli folkeeie.

Kilde: IFA-messen 2009 og pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer