Blu-ray kameraet: Hitachi DZ-BD7HE

Nå som Blu-ray ser ut til å ha knust HD DVD-formatet er Hitachis videokamera hottere enn noensinne.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang vi selv fikk satt fingrene i dette videokameraet var på IFA-messen i september 2007, og allerede da klarte det å få få fram siklefaktoren hos blaserte journalister og et entusiastisk publikum.

LES OGSÅ:

På det tidspunktet var imidlertid formatkrigen mellom HD DVD og Blu-ray fortsatt like uviss, men etter de siste tiders hendelser må man vel kunne si at Blu-ray leiren ser ut til å satt inn nådestøtet.

Det gjør selvsagt dette kameraet enda mer interessant; for hvis du allerede skal investere i en Blu-ray spiller, ja så bør du vel også ha et Blu-ray kamera? Det må i hvert fall være denne tankegangen Hitachi baserer seg på, og i mylderet av ulike HD-formater (HDV og AVCHD) blir det spennende å se om de får rett.

Hva får du.

Hitachi DZ-BD7HE gir deg valget mellom å ta opp i full HD, altså 1080p, på en 8 cm Blu-ray-disk, eller direkte på den innebygde harddisken på 30 GB.

En harddisk-størrelse på 30 GB høres ikke spesielt mye ut i disse dager, men i følge spesifikasjonene skal det holde til 4 timers opptak i full HD, og det vil i praksis holde i lange baner for de aller fleste av oss. Som nevnt kan du også ta opp direkte på en Blu-ray plate, og da har du plass til ytterligere 1 times opptak i full 1920/1080-oppløsning.

Når du tar opp på harddisken kan du også redigere innholdet før du kopierer det over på en Blu-ray disk. I følge Hitachi skjer kopieringen i dobbel hastighet, helt uten tap av kvalitet. Den store fordelen med å kunne ta opp på plate er naturlig nok at du kan spille den av på enhver Blu-ray spiller du kommer over. Skulle de du besøker mangle Blu-ray spiller, kan du selvsagt også plugge videokameraet direkte inn i flatTVen via den medfølgende HDMI-kabelen.

Vårt førsteinntrykk av kameraet er todelt: Vi synes det ser bra ut, og tyngden gjør at det føles solid. Målt mot konkurrentenes nye alternativer gjør likevel hardplast-sølvfinishen at kameraet føles litt eldre ut enn det egentlig er.

Det store spørsmålet er selvsagt hvordan kameraet duger i praksis, og akkurat nå sitter vår kollega Brynjulf Blix og tester videokameraet. Testen kan du selvsagt lese på dingz.no og på dinside data i begynnelsen av neste uke.

NB: Sjekk bildene av kameraet til venstre for teksten!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!