BeoSound 5 er noe av det peneste vi har sett

Men hva i all verden er det egentlig?

Selv om norgeskontoret til Bang & Olufsen legges ned fra nyttår fortsetter våre danske venner å lansere godbiter. Navnet på nyvinningen er BeoSound 5, et produkt som tydeligvis er så komplisert at de sender pressenorge fire kryptiske PDF-filer med fyndord du skal lete lenge etter. (PDFene kan du laste ned nederst i saken.)

LES OGSÅ:

Men slapp av, vi skal forklare nyvinningen på en mer forståelig måte – det fortjener den nemlig.

Kortversjonen.

BeoSound 5 er egentlig noe så enkelt som en medieavspiller som lar deg spille av MP3-samlingen i stua. Jepp, så enkelt er det, men B&O har selvsagt finpusset både innmaten og innpakningen slik at den skal tiltale øyne og ører.

Som du ser i bildespesialen er det i hvert fall ingen tvil om at de treffer blink, dette er rett og slett lekkert.

På innsiden.

Den store trykkfølsomme skjermen skal gi deg full oversikt over all musikken du har lagret på harddisken (kalt BeoMaster 5), og det lekre aluminiumshjulet skal gjøre navigering mellom låtene og de utallige nettradiostasjonene enda enklere. Alle valgene og bevegelsen du gjør vises på skjermen (10,4 tommer og en oppløsning på 1024x768) ved hjelp av farger, skrifttyper og grafikk.

BeoMaster 5, som du selvsagt kan plassere ut av syne, har forøvrig alle tilkoblingsmuligheter, internettforbindelse og lagringskapasitet på opptil 500 GB.

B&O innfører også et nytt begrep kalt MOTS - More Of The Same. Når du begynner å spille din favorittmusikk på BeoSound 5, vil MOTS-algorytmen skanne musikkbiblioteketet ditt automatisk og finne lignende spor "basert på parametere som rytme, forkorting, hovedtonalitet og vokalharmoni". Målet er altså du skal kunne gjenoppdage spor i musikkbiblioteket som du har glemt for lenge siden.

Formatprat.

BeoSound 5 takler filformater som WMA, WMA Lossless, MP3, WAV, ASF og AAC, men vi stusser litt over at den ikke takler Apple Lossless eller FLAC, som er spesielt populære blant hifi-fantaster.

Vi digger designet, men med en skyhøy pris på over 40.000 kroner tror vi nok at mange hifi-purister heller vil gå for alternativer som Transporter. Den har også lydkretser av sjeldent god kvalitet, takler alle formater og koster langt mindre.

Her er de originale PDFene:

BeoSound 5 PR_NO (pdf 64 kB)