BeoLab 9 kommer nesten rett fra laben

Og går rett inn i hjertet og ørene dine.

Det er ikke så mange år siden hi-fi-entusiaster verden over fnyste når de hørte ordene Bang & Olufsen. De satte opp samme ansiktsuttrykk som en fem-åring som blir tilbudt rar mat med rar lukt, for de vet hva de liker og ikke liker.

LES OGSÅ:

Så kom BeoLab 5. De koster godt over 100 000 kroner paret, og leverer gromlyd fra aller øverste hylle, der kinaporselenet og elfenbenstanna fra en afrikansk elefant står.

Koster penger.

BeoLab 9 er den danske lyd- og bildeprodusentens siste høyttalerprodukt, og de er i ferd med å sive ut i butikkene i disse dager til en mye rimeligere pris enn BeoLab 5. Og med "mye" mener vi cirka 40 000 kroner mindre, så her er det bare å finne fram kredittkortet. Ikke?

Vel, vi skal fortelle deg mer om høyttalerne uansett.

ALT.

Beolab-seriens 9er er designet som en forlengelse av BeoLab 5-høyttalere, og benytter derfor blant annet den samme såkalte Acoustic Lens Technology-teknologien (det hørtes dumt ut). Den gir toppen på høyttalerne deres distinkte form, fordi den bidrar til å spre diskanten i en 180 graders bue. Det skal i prinsippet bety at lyden sendes ut i rommet med omtrent samme karakteristikk nesten uansett hvor du befinner deg.

For godt til å være sant? Bla opp 62 000 kroner så kan du sjekke selv.

B&O hevder også at denne "akustiske linsa" på toppen eliminerer refleksjoner fra gulv og vegger, steder i huset som tradisjonelt sett påvirker lyden negativt gjennom forvrengning. Det vet alle som for eksempel har plassert i høyttalere i et nedstrippet betongrom.

BeoLab 9 er aktive, som vil si at hver høyttaler har sin egen forsterker. Det vil si, hver høyttaler har tre forsterkere, fordi hvert høyttalerelement (bass, mellomtone, diskant) har hver sin kraftkilde.

Lever adskilt.

Bass og mellomtone-enhetene er på henholdsvis ti og fem tommer, og er dessuten adskilt fra hverandre for maksimal lydseparasjon. Førstnevnte er lukket inn i et 18-liters trykkabinett, mens mellomtonen med sine fire liter lever litt som en fattig student som har leid seg rom på Grünerløkka for altfor mange kroner per kvadrat.

En 500W ICEpower-forsterker driver basselementet, mens de to resterende elementene får lyd via hver sin 100W analog-hybrid-forsterker.

Fargerik.

Høyttalerparet er tilgjengelig i en rekke forskjellige farger som kan tilpasses stua eller soverommet til selv de mest kresne interiørarkitektene, og er også klargjort for bruk i et flerkanals hjemmekinoanlegg.

En manuell svitsj kan på magisk vis få det til å høres ut som om stua di ikke er stappfull med alt fra barneleker til bokhyller til stoler og sofaer, og gjør selv plassering i ugunstige posisjoner som hjørner og nær vegger mulig, visst nok uten å kompromittere lyden i særlig grad.

Vi er litt skeptisk, men så har vi aldri kjøpt høyttalere som koster like mye som en liten bruktbil.

Kilde: Engadget