Beo5: Smart og litt teit fjernkontroll fra B&O

Beo5 ser fantastisk ut, men har en irriterende begrensning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da vi lagde vår første sak om Beo5 i mars i år var det fortsatt usikkert om ryktene var sanne. Men nå er det altså bekreftet: Beo5 er på vei til din lokale forhandler - og den ser fantastisk ut.

LES OGSÅ:

Full kontroll.

- Det viktigste for en fjernkontroll er at den skal være enkel og intuitiv i bruk. Det nye med Beo5 er at den også gir deg flere finesser, skryter Torben Ballegaard Sørensen fra Bang & Olufsen Danmark i pressemeldingen.

Men du får ikke programmere den selv.

Det spesielle med Beo5-fjernkontrollen er nemlig at den er strippet for makroer når den kommer til butikken.

Tanken er altså at butikkpersonalet skal spesialtilpasse fjernkontrollen til nøyaktig det utstyret du har hjemme - før du får slått kloa i den.

Det høres forsåvidt bra ut. Det som derimot IKKE høres så forlokkende ut er at det faktisk ser ut som om du ikke får programmert den selv - overhodet.

Hvis dette stemmer betyr altså det at du må dra i B&O-sjappa og la dem programmere den for deg - hver eneste gang du har kjøpt en ny komponent du vil at Beo5 skal styre. Det høres altfor tungvint ut for oss, men for en kundegruppe som ikke liker å bry seg med tekniske detaljer kan det kanskje være et poeng.

Når du blar deg gjennom bildene av kontrollen til venstre her, bør du altså tenke på at utseendet på den trykkfølsomme LCD-skjermen vil variere avhengig av hva som er lagt inn. I tillegg til å styre audio- og videofunksjonene i stua, kan du også styre andre fjernstyrte produkter du måtte ha i hjemme i stua (f.eks. dimming av taklys/markiser, gardiner og gasspeisen), men også dette må programmeres av B&O-betjeningen.

I følge recordere.dk er den danske prisen 3.800 kroner, regn derfor med i underkant av 5.000 norske kroner.

Minispesifikasjoner:

  • DESIGNER: David Lewis

  • Baklyset justeres etter rombelysningen, og skjermen er på 320x240 piksler

  • Vekt: 205g. Dimensjoner. Bredde/høyde/dybde = 69.3 x115.8 x 32.3 mm.

  • Batteri-kapasitet: Stand-by ca 12 dager, i vanlig bruk er det antatt at den holder i 18 timer, og trykker du på den kontinuerlig skal batteriet holde i tre timer.

  • Minne: 100 logoer (f.eks. til TV-kanaler), 100 ikoner (f.eks. stereo) og 24 soner.

  • Bordlader følger med.