Åttende generasjon plasma fra Pioneer

Mye tall, fortsatt veldig pene.

Pioneer har tidligere levert noen av de beste plasma-TVene dingz-redaksjonen har testet, og med gårsdagens europeiske (og amerikanske) nyslipp av den åttende generasjonen plasmaskjermer har de nok en gang høynet oddsene.

LES OGSÅ:

Det er i det minste det de påstår.

HD og full HD.

Seks av de nye skjermene har 720p-oppløsning, og vil være tilgjengelig allerede i juni. Modellene kommer i 42 og 50 tommer.

Fire av modellene har 1080p-oppløsning, kommer i 50 og 60 tommer, og kan leveres fra og med september.

Alle TVene har DVB-T-tuner, som du absolutt ikke kan bruke i Norge, og mens 720p-modellene påstås å ha en kontrast på blendende 16 000:1, har angivelig 1080p-modellene en blindende kontrast på 20 000:1.

Ombygging.

Slike tall pleier sjelden å stemme overens med virkeligheten, men tallene har i det minste den effekten at de vekker nysgjerrigheten fra dvalemodusen den settes i hver kveld når vi skrur på Star TV.

De nye plasmaskjermene, som også kommer med avtakbare høyttalere, er ifølge Pioneer bygget om fra grunnen av, med den følge at fargegjengivelsen og kontrasten altså har blitt betraktelig bedre - opptil 80 prosent, faktisk. Angivelig, er det viktig å legge til.

Med Intelligent Brightness Control vil bildeinnstillingene justeres etter lysforholdene i stua,

Prisene er fortsatt ikke kjent, men modellbetegnelsene du visst nok skal mase etter er PDP508, PDP4280XD og PDP5080CD - men her er detaljene noe uklare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Engadget