Apple TV er for deg med TV

Steve Jobs vil erobre verden. Da må en bruke TV.

Selv om lanseringen av iPhone stjal det meste av showet hadde Apple mer på tapetet:

LES OGSÅ:

Snart vil TVen fungere som en alt-mulig-hub som tar oppvasken på kvelden, serverer frokost om morgenen, og mekler i familiekonflikter mellom søster, bror og mor. Det blir fint. Enn så lenge er den stedet hvor du tilbringer ubegripelig mye tid - og det vet Steve Jobs, Apple-sjef og dataguru.

Under dagens MacWorld-keynote lanserte Jobs Apple TV, og det ser sannelig bra ut.

Har de fleste utganger.

Boksen likner på den som lekket ut for en god tid tilbake, og har USB 2.0, Ethernet, Wi-Fi, HDMI (jada!), komponent, og analog og optisk lydutgang. Alle utgangene et moderne TV-menneske behøver, med andre ord.

Apple TV-boksen støtter dessuten 720p HD-signaler, har en 40GB harddisk (mer om det under), en Intel-prosessor og 802.11g/b trådløst nett.

Fem streamere.

Den funker med både video, musikk og digitale bildefiler, og du kan automatisk synkronisere innhold fra PCen eller Macen din, og du kan streame innhold fra opptil fem datamaskiner. En skikkelig mediehub, med andre ord.

Harddisken på Apple TV kan brukes til å lagre strømmer av data som sendes fra for eksempel (og bare?) iTunes, slik at du til enhver tid har tilgang til usett materiale fra sofaen. Ettersom TV-boksen altså støtter trådløs streaming fra opptil fem datamaskiner, kan du flytte med deg materialet rundt omkring i huset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nabovennlig.

Det betyr også at hvis din gode nabo kommer over med sin laptop, kan du fint knytte deg til denne og vise mediemateriale som er lagret på harddisken på flat-TVen din - sånn helt uten videre.

Grensesnittet er i beste Apple-tradisjon og ser passe futuristisk (og praktisk) ut.

Prisen blir på 2590 kroner.