Ambisound lover full surround

Kan én enkelt høyttaler gi deg 5.1? Det er Philips overbevist om.

Philips HTS8100 er et elegant hjemmekinosystem som lover full surround, såkalt virtuell surround, fra én enkelt høyttaler. Systemet har mange likheter med Yamahas godt kjente høyttalerløsning for små rom.

LES OGSÅ:

Masse lyd.

Fordelen med et slikt system er at du slipper å legge kabler i hele stua for å få 5.1-lyd når du skal se film. Ved hjelp av Ambisound-teknologi og Smart Surround vil lyden reflekteres i veggene og omgi deg med lyd fra alle kanter.

Dette er altså hvordan det skal fungere i teorien. Vi har testet ut Yamahas høyttaler tidligere, og den fungerer greit så lenge du plasserer den i et kvadratisk rom. Hardbarka lydentusiaster vil sannsynligvis korse seg hvis de hører ordene virtuell og surround i samme setning, men dette er likevel en smart løsning for de med liten stue eller kabelangst.

DVD-spiller.

HTS8100 er integrert med DVD-spiller med HDMI-utgang og 1080p-oppskalering. Her får du altså alt du trenger i en pakke som er spesielt utviklet for å plasseres under flatskjermen din. Det eneste vi savner er en Blu Ray-spiller, men det kommer kanskje i neste modell?

Philips har lagt ved en subwoofer for å gi lyden ekstra trøkk.

HTS8100 vil ha en pris på rundt 1000 dollar, altså 6.200 kroner. Legg til noen norske avgifter, så er du i mål. Du kan forvente å finne høyttaleren i butikkhyllene i løpet av andre kvartal i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: chipchick, Taume