Alt annet enn Neurotisk

Neuros tenker nytt med denne OSD Linux Media Recorder-boksen. Så nytt at du kan tjene penger på den.

Når giganter som Sony, Apple og Microsoft lager produkter som skal gjøre livet enklere, har de en tendens til å snike inn noen låser der og noen bolter der som i praksis gjør livet mer komplisert.

LES OGSÅ:

Og er det noe vi misliker så er det komplisert. Bare spør rørleggeren som forsøkte å forklare oss forskjellen på et rør og en pipe. Helt håpløst.

Programmer din egen boks.

Neruos kommer stadig med oppdateringer av sin fjernkontroll- og nettbaserte mini-videoopptaker. Den tar opp analoge signaler rett på minnekort av typen SD, MMC og CF i 720x480 piksler (30 bilder i sekunder), slik at du enkelt og umiddelbart kan spille av opptakene på for eksempel MP3-spillere, mobiltelefoner og mediespillere.

Nå hever de nivået enda noen hakk ved å utlove dusør til de som utvider funksjonaliteten på opptakeren. Utvider, ikke begrenser. Hører dere, Sony?

Den Linux-baserte boksen kan nemlig omprogrammeres til å fungere som nesten hva som helst. Web-server, YouTube-klient, TiVO-funksjonalitet eller IP-telefoni - det meste som kan kodes i programmeringsspråket C.

Dusør!

Neuros betaler for eksempel 1000 dollar til den som lager en YouTube eller Google Video-nettleser, 600 dollar for en Flickr-klient, og 500 dollar for de som forvandler boksen til en IP-telefoni-kompatibel altmuligboks.

Smart. Og naturligvis en lur måte å kutte på sine egne utviklingskostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoopptakeren kan ta opp i de aller fleste mediaformater (MP4, AVI, ASF, MP3, OGG, WMA og AC3), og har timer-funksjon slik at du kan ta opp "Trim for eldre" på formiddagen. Du kommer til å få bruk for det en dag.

En kan også koble til USB-disker via USB-porten, som gir enda større lagringskapasitet enn minnekort for en billigere penge.

Neuros svært åpne og svært mottakelige boks koster rundt 1500 kroner, men foreløpig er antall enheter i dette betaprosjektet begrenset til 200 stykker.

Kilde: Gizmo