Aldri mer sorte striper på TV-en!

Filmelskernes våte drøm går snart i oppfyllelse.

Den enes død er fortsatt den andres brød, så mens Pioneer har bestemt seg for å slutte med TV-er, øker Philips trykket og gir deg en ny toppserie med ekte widescreen. Og spør du oss er dette definitivt en spennende nyhet.

LES OGSÅ:

Cinema 21:9

For mens dagens widescreen TV-er har et 16:9 format har altså Philips økt bredden til omtrent samme nivå som et kinolerret, og begrunnelsen er enkel:

Målet er at du skal slippe de irriterende sorte stripene over og under bildet når du ser på film.

De fleste spillefilmene som lages blir nemlig ikke tatt opp i 16:9, men i 2.35:1, og med denne nye TV-en skal du altså få med deg hele bildet akkurat slik kinofolket er vant til å få det.

Den første modellen er en 200hz LCD-TV på 56-tommer. TV- har forøvrig en responstid på 1 millisekund, dynamisk kontrast på 80.000:1, og har en oppløsning på hele 2560x1080p (såkalt full HD er til sammenligning 1080p eller 1920/1080p).

Øvrige godbiter verdt å nevne er bildebehandlingsprosessoren Perfect Pixel HD, 5 HDMI-innganger, nettverksinngang og DLNA-funksjon, og selvfølgelig ambilight-funksjonen til Philips. Ambilight er kort fortalt LED-lamper på oversiden og sidene av TV-chassiet, som gjengir farge på veggen din avhengig av hva som faktisk vises på skjermen. Selv liker jeg ambilight-funksjonen godt, og har omtalt hvordan den fungerer i praksis i TV-testene våre her, her og her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hva med TV-bildene?

Philips lover at TV-en kommer til Norge i månedsskiftet mars/april, og vi har allerede bedt om å få låne et testeksemplar for å få sett hvor bra den fungerer i praksis. DVD og Blu-ray er en ting, hvordan TV-bildene blir presentert på denne modellen er selvsagt også viktig - vi er spent på hvorvidt de blir skalert til å matche skjermstørrelsen eller om du vil få sorte striper på sidene i stedet. Hvis du ser mer på TV-sendinger enn på film kan dette imidlertid være et poeng å få med seg.

Følg med, med andre ord.

Her får du alle våre TV-tester!