Verdens første OLED-juletre

Et tre bestående av kun lys?

Ifølge Wikipedia er definisjonen på et juletre ei gran eller furu som er pyntet med lys. Men når sant skal sies kan en vel slå fast at både gran og furu de siste årene har måttet vike plass for et kunstig juletre av plast.

LES OGSÅ:

Fordelen med en kunstig utgave er at du slipper å pelle barnåler ut av fotbladene, ikke minst er det miljøvennlig, du får det perfekte treet og det gir deg økonomisk avkastning på sikt.

100 prosent OLED.

Og kunstig ser i alle fall dette treet ut. Juletreet er laget av 100 prosent OLED-teknologi, noe vi antar må få det til å lyse i øynene på geekene der ute.

Treet er resultatet av et eksperiment gjort av GE's Global Research Center headquarters. Og drivkraften har nok – heller enn å lage det perfekte juletreet – vært å strekke grensene for hva OLED-teknologi kan brukes til.

Mindre strøm.

OLED er som kjent en teknologi som allerede har vært brukt for å produsere skjermer. I motsetning til LCD-skjermer, bruker en OLED-skjerm halvparten så mye strøm. Det skal også gjengi fargene mer nøyaktig da det produserer lys i hver enkelt piksel, noe som gir en sterkere kontrast uten at noe lys går til spille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er slike skjermer svært bøyelig, noe dette OLED-treet, som består av en 4,5 meter lang OLED-rull, i så måte beviser.

Sjekk ut videoen under. Kanskje noe å ønske seg til neste jul?

Kilde: inhabitat.com