Venturi Eclectic: Eletrisk og eklektisk

Denne el-bilen vinner ikke noen skjønnhets-konkurranser, men det gjør ikke noe.

Helt siden miljøbevegelsen fant fram sine hvite eller røde islendere har de vært skydd av motepolitiet. Det hjalp naturligvis heller ikke at pelskledde sosietetsfruer plutselig fikk en bøtte rødmaling på minkdyrpelsen sin.

LES OGSÅ:

Men det betyr ingenting. Miljøbevegelsen er ikke her for å redde ansikt, de er tross alt her for å redde deg og meg fra den globale oppvarmingsdøden

Venturi Eclectic passer perfekt inn i mønsteret over.

Klarer seg på egenhånd.

Den er fullstendig selvdreven, i den forstand at den ikke behøver andre energikilder enn været. Et 2.5 kvadratmeter stort solcelletak lader opp den elektriske motoren, som med sine massive 22 hestekrefter og 50Nm er garantert å påføre både deg og Natur og Ungdom-daten din permanente nakkeslengskader.

Du tenker kanskje at en slik solbil ikke akkurat er laget for mørke, norske vintre på vidda. Du tar feil. Et trykkhjul sørger for å omdanne vind til elektrisk kraft, slik at du kan bruke høststormene til noe nyttig.

Kontakt.

Skulle du være fullstendig lost og verken ha tilgang til sol eller vind, kan du naturligvis bruke vanlig strøm til å lade opp motoren, som forøvrig kan dekke 50 kilometer ved 80 km/t på én lading.

Foreløpig er produksjonsplanene begrenset til 200 enheter i løpet av 2007, mens den skal produseres i full skala fra og med 2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen vil ligge på 200 000 kroner, som kanskje synes noe dyrt - ikke minst når du tar i betraktning at du vil bli gjennomboret av nysgjerrige blikk over alt hvor du ferdes.

Ta deg sammen, gutt. Du redder tross alt miljøet.

Kilde: Mobile Mag