Twister gjør deg svimmel

Slik ser Japan for seg fremtidens telefonsamtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når sjefen maser, det pøsregner og melka er sur, er det ingenting som frister mer enn å rømme inn i en annen dimensjon hvor alt er bare fryd og gammen. Nå vil ikke denne maskinen teknisk sett frakte deg til en alternativ virkelighet.

LES OGSÅ:

Derimot vil den lage en helt ny fantasiverden rundt deg.

3D-verden.

Twister er utviklet av et forskningsteam fra Universitetet i Tokyo, og skal være verdens første 360-graders 3D-skjerm som ikke krever bruk av spesialbriller.

Twister består av en 1,2 meter høy og 2 meter bred sylindrisk oppstilling med 50.000 LED-lys. Disse lysene spinner rundt tilskueren 1,6 ganger per skund, eller 35,4 km/t.

Mens lysene spinner vil to bilder med litt forskjellig innhold tegnes opp foran hver av øynene dine. Dermed vil du få en illusjon av å se på et tredimensjonalt bilde.

Foreløpig kan du kun se 3D-opptak fra for eksempel en datamaskin. Opptakene inkluderer klipp fra blant annet fornøyelsesparker, men i i fremtiden ser man for seg at Twister kan brukes til tredimensjonale videosamtaler.

En slik versjon av maskinen er faktisk under utvikling i skrivende stund, og skal fungere ved at et kamera tar 3D-bilder av personen som befinner seg på innsiden. Det høres ut som en scene fra en halvgod hollywood-film, men kan altså vise seg å bli virkelighet om ikke så lenge. Professor Tachi som står bak Twister har brukt over 10 år på å utvikle den, så vi tviler på at han vil gi opp prosjektet med det første.

Trykk på PLAY for å se Twister fra innsiden!

Kilde: pinktentacle