Twister gjør deg svimmel

Slik ser Japan for seg fremtidens telefonsamtale.

Når sjefen maser, det pøsregner og melka er sur, er det ingenting som frister mer enn å rømme inn i en annen dimensjon hvor alt er bare fryd og gammen. Nå vil ikke denne maskinen teknisk sett frakte deg til en alternativ virkelighet.

LES OGSÅ:

Derimot vil den lage en helt ny fantasiverden rundt deg.

3D-verden.

Twister er utviklet av et forskningsteam fra Universitetet i Tokyo, og skal være verdens første 360-graders 3D-skjerm som ikke krever bruk av spesialbriller.

Twister består av en 1,2 meter høy og 2 meter bred sylindrisk oppstilling med 50.000 LED-lys. Disse lysene spinner rundt tilskueren 1,6 ganger per skund, eller 35,4 km/t.

Mens lysene spinner vil to bilder med litt forskjellig innhold tegnes opp foran hver av øynene dine. Dermed vil du få en illusjon av å se på et tredimensjonalt bilde.

Foreløpig kan du kun se 3D-opptak fra for eksempel en datamaskin. Opptakene inkluderer klipp fra blant annet fornøyelsesparker, men i i fremtiden ser man for seg at Twister kan brukes til tredimensjonale videosamtaler.

En slik versjon av maskinen er faktisk under utvikling i skrivende stund, og skal fungere ved at et kamera tar 3D-bilder av personen som befinner seg på innsiden. Det høres ut som en scene fra en halvgod hollywood-film, men kan altså vise seg å bli virkelighet om ikke så lenge. Professor Tachi som står bak Twister har brukt over 10 år på å utvikle den, så vi tviler på at han vil gi opp prosjektet med det første.

Trykk på PLAY for å se Twister fra innsiden!

Kilde: pinktentacle