Trett bak rattet?

Mercedes lanserer nytt system som skal forhindre at du sovner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å begi seg ut på veiene bak rattet mens du er trøtt er en risikosport, og kan i verste fall sammenligenes med å kjøre med promille.

LES OGSÅ:

Øyenlokkene forvandles til to sandsekker, du forsøker å holde dem oppe, og du trodde kanskje du hadde kontroll helt til du plutselig våkner av at sidespeilet på bilen foran deg treffer deg med et smell. Skummelt.

En nødløsning kan selfølgelig være to fyrstikker. Men bilgiganten Mercedes har gått lenger enn dette.

Integrert system.

Med bakgrunn i at faktoren tretthet forårsaker mer enn 100.000 bilulykker og 1500 dødsfall årlig i USA, lanserer Mercedes nå et nytt sikkerhetssystem.

Det nye systemet er innstallert i Mercedes sine neste års E-klasse sedan-modeller – som vil bli vist fram på den internasjonale bilutstillingen i Detroit, North American International Auto Show.

Måler døsigheten.

Systemet er en slags konstant overvåking som ved hjelp av 70 integrerte sensorer, skal gi sjåføren umiddelbar tilbakemelding når han/hun ser ut til å endre sine kjørevaner til det dårligere.

Blant annet skal sikkerhetssystemet bruke faktorer som oppbremsing, akselerasjon og fart på veien for å gi tilbakemelding på sjåføren sin adferd.

En nødmelding vil sprette opp i dashbordet, illustrert med en kaffekopp, for å fortelle sjåføren at det er på tide å parkere bilen for en kaffetår.

Andre områder der systemet også vil være effektivt, kan for eksempel være når sjåføren distraheres med SMS eller snur seg bak til barna i baksetet.

Kilde: dvice.com