TomTom GPS i Renault Clio

Og de andre Renault-modellene følger etter.

 Foto: Pressefoto - Renault
Foto: Pressefoto - Renault Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen hemmelighet at TomTom og Renault samarbeidet, men nå er det endelig litt mer fakta på bordet.

LES OGSÅ:

Det blir den nye Clio-modellen som får æren av å være den første Renaulten med den integrerte GPSen fra markedslederen TomTom, og deretter er det Megane-serien som står for tur, før resten av Renault-modellene følger etter.

Endelig akseptabel pris

Clio-modellene har aldri hatt integrert GPS før, så dette er altså helt nytt. Renault skryter også av at denne integrerte GPSen vil bli langt billigere enn de GPS-løsningene de har tilbudt tidligere.

Der har nemlig standardprisen på integrert GPS ligget mellom 1200 og 2000 Euro avhengig av modell, mens prisen på TomTom-utgaven vil ligge på 500 Euro (ingen norske priser foreløpig). En klar forbedring med andre ord.

Test av bil GPS-er får du her!

Fakta

GPSen skal være lett å oppdatere med nye kartdata, eventuelle endringer lastes bare ned fra nettet og du oppdaterer enheten via minneplugg-inngangen. Skjermen er på 5,8-tommer (14,7 cm), og har naturlivis TMC-funksjon (trafikk-meldinger), både 2D og 3D-kart, og fartskameravarsling. En ekstra sikkerhetsinnstilling (som vi antar kan slås av) er at skjermen vil begynne å blinke når du kjører over fartsgrensen.

TomTom er viden kjent for sin gode brukervennlighet, og Renault skryter også av rask oppstart. GPSen skal for eksempel være tilgjengelig fra du vrir om nøkkelen. Hvordan det fungerer i praksis får vi komme tilbake til når vi tester den nye Clioen, inntil videre kan du lese vår siste test av TomTom GPS her.

Vår siste test av Clio får du her!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!