Tazte for å zkit ... eh, gå på do

Finnene finner opp utedoen på ny. På en måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først tok finnene over mobilverden med sitt multimilliardimperiummonster Nokia.

LES OGSÅ:

Det stopper ikke der. Nå har våre litt for smarte venner i øst kastet sitt blikk på utedoen. Har vi grunn til å være nervøse? Nja, hvis du har nervøs mage er det kanskje grunn til bekymring.

Vandaler!

Også i Finland plages de av hærverk på utedoene langs motorveiene, men en smått genial SMS-løsning som nå er innført i den vestre delen av landet vil forhåpentligvis redusere plagene betraktelig.

Toalettene er i utgangspunktet låst, men et mobilnummer står oppført på hver toalettdør. Send beskjeden "ÅPNE" (på finsk, antar vi) til dette nummeret, og, voilà, så vil døra åpne seg - og du kan grynte deg gjennom feriemagen på relativt hygienisk vis.

Nesten gratis.

Tjenesten koster ikke et øre utover det du betaler for selve tekstmeldingen, men til gjengjeld blir nummeret ditt lagret hos Myndighetene med stor M en kort periode etter dobesøket. Tagget du ned veggene mens dobesøket fant sted, må du regne med å bli ringt opp av de samme Myndighetene.

Løsningen har dog én svakhet: Se for deg at magen er i ferd med å eksplodere. Og så går mobilen tom for strøm, eller så er kontantkortet tomt.

Ja, da har du det man i næringslivet kaller en utfordring.

Kilde: Gizmodo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!